Hraní s #stablediffusion: Podzimní Paříž a Praha.

Geometrické vzory. Zima v Brně a v Krkonoších. Různé ilustračky pro vydávané věci. Mastodon … Halloween. Samozřejmě i nějaké ty kočky. Henri Matisse a kupička cyklostezek.

🗼 Podzimní Paříž

… dost dobrý musím dodat. “Autumn in paris, ornate, beautiful, atmosphere, vibe, mist, smoke, fire, chimney, rain, wet, pristine, puddles, melting, dripping, snow, creek, lush, ice, bridge, forest, roses, flowers, by stanley artgerm lau, greg rutkowski, thomas kindkade, alphonse mucha, loish, norman rockwell”

A když už, tak jak to zvládne podzimní Prahu?

Špatné ro rozhodně není, ale je na tom vidět, že přeci jen té Paříže to má naučeno víc.

❄ Zima v Brně a v Krkonoších

Těžkou posoudit, jestli AI opravdu zná “Krkonoše”, ale tak trochu by to být mohlo. A vlastně ani nevím, jestli to správně vystihlo Brno.

A ty Krkonoše

🐦 Ilustračky pro nedělní #tyden

opět generované Stable Diffusion. Pochopitelně. Někdy se povede hned v první čtveřici, někdy to chce víc pokusů nebo mírně změny promptů. Těch tady bylo více, ale všechny jednoduché. “Elon Musk eating a blue bird, digital art”, “Elon Musk surgically changed into a blue bird, digital art”, “Elon Musk mutated into a blue bird, digital art”. A protože #tyden opět vyjde ve free i placené podobě, tak těch pokusů bylo hodně. Potřeboval jsem dvě rozdílné ilustračky.

🤪 Mastodon …

… tedy ona momentálně v kurzu “náhrada” Twitteru. Jen jsem chtěl vědět co Stable Diffusion namaluje na “mastodon”.

👻 Halloween …

… různorodá zadání, “halloween” jako základ a pak různé “painted by” či “style”. Výběr těch lepších.

A jdeme trochu dál: “halloween landscape, mountains in distance, dark, foggy, bridge over river in front, cemetery on side, witch church, dog with glazing eyes, digital illustration, realistic, detailed, 4K, painted by wlop” a o něco kratší “halloween landscape, mountains in distance, dark, foggy, bridge over river in front, cemetery on side, witch church, dog with glazing eyes, digital illustration”

Steampunk a cyberpunk halloween

😹 A jdeme nakočky 🙂

Začínáme s “halloween kitten playing with ball, painted by wlop

A pokračuje “halloween kitten playing with ball, high detail, realistic, wide angle, 4K, painted by wlop”

Pozměněno na cyberpunk

A samozřejmě steampunk

“Bengali cat” stále “playing with ball” a “resting in park”

🖼 Henri Matisse …

… je už řadu let po smrti, ale dokáže ho AI napodobit? Na první pohled amatéra bych řekl, že ano.

🚵‍♀️ Cyklostezka …

… kterou jsem potřebnoval do ilustračky pro Páteční koktejl na Kolotipy.cz

Včetně pár “proužků” protože hlavička v Substacku. Ten čtverec je pro obrázek sdílení na socky, takže stačí prostě vygenerovat pár 512×512 (plus upscale) a pár 1024×192 (bez upscale, tam se to pozmění na 1100×220).

🚵‍♀️ Cyklostezka v Praze …

Bike Path in Prague , fotorealistic, 8K, high detail, winter, artstation trending, painted by Eric Sloane” a ještě navíc pro porovnání co vyleze ze SD a poté co vyleze z DALL-E

a DALL-E

💠 Geometrické vzory

Tohle je něco s čím si můžete užít spoust legrace. “random colourfull geometric patterns ressembling cat”. Prostě nechat ai generovat náhodné geometrické vzory co mají “nějak” vypadat.

Jen to nezkoušejte v nečtvercových variantách, tam to “vypadající jako něco” dost mizí.

Další příspěvky na téma Stable Diffusion