Facebook razantně rozšířil prostor na Timeline pro aplikace

Nejsem si příliš jist tím, jestli zrovna tohle je dobrá zpráva, ale Facebook razantně zvětšil prostor v Timeline, který využívají aplikace. V praxi to znamená, že původní sympatický malý box ukazující právě čtené či sdílené věci se rozrostl na délku celé jedné obrazovky a ukazuje množství statických věcí.

Jak vypadá v praxi výsledek můžete vidět na mém profilu na Facebooku, případně na připojeném screenshotu z Pinterestu. V původní podobě se zobrazovala pouze část “Recent Activity” a bylo to dostačující – hlavně proto, že šlo opravdu o aktuální informace. Nově doplněné části jsou statické, jsou přehledem čehosi, co se prakticky nemění. A možná nebudu sám, komu to připadá silně nadbytečné.

Jednotlivé části (na uvedeném příklad Active Boards, Pinners Followed i Board Followed) jsou odstranitelné, ale znamená to, že musíte svou Timeline opět projít a znovu vše nastavit.

Změna v Timeline se ale dotkla například i rámečku Friends a Likes. V obou případech došlo k razantnímu zvětšení obrázků, u přátel je navíc první obrázek větší než ostatní – u všech obrázků chybí jméno, takže celý ten rámeček poněkud ztrácí smysl – podle obličejů velmi zřídka tuším o koho jde a myší je zkoumat vypadá jako poněkud zdlouhavé (jméno se objeví po najetí myši).