Burger King řeší na sociálních sítích fotografii zaměstnance stojícího v salátu

Pamatujete na rok 2009, kdy v Domino’s řešili katastrofální dopady videa zveřejněného jedním ze zaměstnanců a ukazující ne příliš dobře vypadající manipulaci s jídlem? Ještě  dnes video s názvem “That’s how we roll at Domino’s.” můžete na Internetu najít (například zde), byť už se většina kopií (zejména z YouTube) ztratila.

Čerstvě řeší krizovou komunikaci Burger King. Poté co se na 4Chan.org objevila fotografie kohosi stojícího v botách v salátu (včetně titulku “This is the lettuce you eat at Burger King.“) se velmi rychle (pohledem do geolokačních dat ve fotografii) zjistilo, že pochází z Burger Kingu a stopa vede k Mayfield Heights. Z 4Chan už se fotografie samozřejmě začala nekontrolovatelně šířit a Burger King má značný problém.

Za fotografii prý mohou zaměstnanci franšizy, tedy Burger Kingu v uvedeném místě, který ale není provozován Burger Kingem a je tedy “nezávislý”. Podle Feet-in-lettuce photo hits Internet, gets Burger King employees fired už tři zaměstnanci přišli o místo

Jak rychle se podobné věci šíří se můžete dočíst v 4Chan Outs Burger King Employee Who Put His Feet in Lettuce. Na 4chan.com se fotografie objevil v pondělí v 22:38. V 22:47 byly zjištěny geodata, v 22:50 byla doplněna adresa Burger Kingu a o dalších pět minut později už někdo vyrozuměl noviny. A ráno už vše řešily místní noviny a o chvíli později se případem začala zabývat stanice FOX8 . Další pokračování je už vcelku klasické, kauza začala pokrývat další a další média – viz například LA Times, TIME, News.com, USA Today, Huffington Post, Associated Press a řada dalších (zkuste například Google News a “burger king lettuce“).