Novinky na Google+: Detailnější notifikace a nastavení priorit kruhům

Google+ na konci roku naděluje poslední dávku změn. K uživatelům se tak postupně dostávají vylepšené (detailnější) notifikace a možnost nastavit si prioritu kruhů pro “stream” – tedy pro hlavní tok zpráv.

Detailnější notifikace se týkají onoho (mnohými nenáviděného) červeného číslíčka v horní liště (té liště, co nás brzy opustí). Došlo k rozšíření základního pohledu o detailnější zobrazení toho, co vlastně daná notifikace představuje. Jinak fungují notifikace (dostupné hlavně i mimo Google+) stejně – po rozkliknutí si můžete prohlédnout kompletní informaci z Google+ a mezi jednotlivými přecházet přímo v otevřeném “okně”. Stejně tak můžete ihned reagovat, aniž byste museli přejít na Google+ samotné.

Hodně zajímavou možností je posuvník umožňující nastavit “jak hodně” se budou zprávy od konkrétních kruhů promítat v “Stream” pohledu – tedy kompletním pohledu na všechno, co vám bylo na Google+ posláno. Předpokladem využití je ale samozřejmě to, že si pro každý kruh nastavíte odpovídající úroveň.

Možnosti nastavení nejsou plynulé, ale můžete si vybrat z nezobrazovat nic, zobrazovat “málo”, zobrazovat “většinu” a zobrazovat “všechno”. Jaká kritéria používá Google+ pro filtraci? Tedy jakým způsobem dokáže určit co vlastně zobrazovat ve volbách “málo” a “většinu”? To bohužel nevíme. Ať je to jakkoliv, stále se můžete podívat přímo na konkrétní Kruh – tam uvidíte všechno, co v daném kruhu existuje.

Pro správu Kruhů na Google+ to znamená, že si je můžete lépe nastavit tak, aby “Stream” byl méně plný zbytečných věcí a více ukazoval ty, které sledovat chcete. Můžete k tomu využít vaše stávající kruhy (a Přátelům tak dát například nastaveni “všechno”), nebo si založit kruhy nové – takové, které budou jasně říkat, jaké mají odpovídající nastavení filtrace.

Zdroj: Google+: A few big improvements before the New Year