Facebook zablokoval Breakup Notifier – pro některé „šmírovací“ službu

Pokud jste doufali v možnost sledování rozchodů lidí na Facebooku, zejména hlídání toho, kdy se vaše tajná láska stane volnou, mohl vám v tom pomoci Breakup Notifier. Facebooku se ale služba znelíbila a přístup k Facebooku službě zrušil.

Facebook has blocked Breakup Notifier. We’re working with Facebook to bring it back online,“ je jediná zmínka na www.breakupnotifier.com, která naznačuje, že služba umožňující lidem šmírovat své přátele byla Facebookem zablokována a nemá přístup k informacím o uživatelích.

Breakup Notifier měl sloužit jako upozorňovač na rozchody vašich přátel – mohli jste si vybrat koho sledovat a v okamžiku kdy na Facebooku změnil stav, dostali byste upozornění. E-mailem samozřejmě, abyste mohli (případně) rychle reagovat. Některá americká média tuto službou označila za „stalkerův sen“. A jak je na Facebooku zvykem, podobně šmírovací aplikace a témata uživatele přitahují rychle – Breakup Notifier nabral během prvních tří dnů své existence na 3.7 milionu uživatelů.

Facebook tvrdí, že aplikaci zablokoval jejich „automaticky system“, což je nakonec velmi pravděpodobné – onen „automatický system“ je zodpovědný i za zákazy aplikací používaných v rámci reklamních kampaní a řady neškodných aplikací – stačí aby jenom na okamžik došlo k „vyššímu“ počtu požadavků z aplikace a Facebook automaticky reaguje likvidací aplikace a zamezením dalšího přístupu.

In this particular case, Breakup Notifier triggered one of our automated systems. We’re currently looking into the issue and have reached out to the developer.

Aplikace jako taková žádná Pravidla Facebooku neporušuje – používá informace, které jsou dostupné a přistupuje k nim povoleným způsobem. Její záník je prozatím tak možné přičítat jenom lidem. Hlad lidí po tom vědět „kdo si prohlíží můj profil“, „kdo se díval na mé fotky“ je starý známý fakt, který vede k šíření virů, krádežím identit i krádežím osobních údajů.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s