Ještě k tomu #Twitter vs. #Linkedin. Srovnání MAU/DAU (měsíční a denních aktivních)

#LinkedIn has 756 million members, however it is not known how many are active every day or every month” … members, tedy založených účtů. Někde se udává i 810 milionů. Ale pořád založených účtů. Linkedin je prakticky jediná sociální síť, která vykazuje existenci tímhle nesmyslným číslem.

MAU se nicméně někde občas objeví, 310 milionů. Což by mohlo být, mezi počty účtu a MAU (měsíčními aktivními) bývá běžně poměr 3:1 až 5:1

DAU (denní aktivní) je velmi málokdy dostupné (hlavně proto, že Linkedin tahle čísla odmítá sdělovat). Odhady hovoří o 16.2 % podílu v USA (48.5 % MAU). Takže to DAU raději ani nezkoušejte spočítat, je extrémně nízké. 130 milionů. Ale je to logické. A může to být nesmysl a klidně víc.

#Twitter currently has 396.5 million users (MAU)

206 million users access Twitter daily.

TIP: Jak se měří návštěvnost? Návštěvy, uživatelé, zhlédnutí, reální uživatelé

U Twitteru to vysoké DAU dává smysl. Je to zpravodajské médium.

  • #Facebook? 2.9 miliardy MAU, 1.9 miliardy DAU
  • #Instagram? 1 miliarda MAU, 500 milionů DAU
  • #Tiktok? 1.2 miliardy (ale už chvíli nic nezveřejňují), DAU těžko říct
  • #reddit? 430 milionů MAU, 52 milionů DAU (starší data)
  • #snapchat? 332 milionů DAU, čerstvě v Snap má denní aktivní (DAU) lepší než Facebook i Instagram kde je ale vidět i svérázný přístup k číslům v US médiích.

Jo, #reddit má víc MAU než Twitter i Linkedin 🙂

Na 365tipech je větší přehled, včetně čas od času aktualizovaných čísel – Přehled sociálních sítí, médií a služeb včetně počtu uživatelů celosvětově i v Česku