Ministr Jan Blatný má další fake účty na Twitteru. Jeden oznamuje jeho rezignaci. Začíná to být nudné.

Nutno dodat, že už to začíná být trochu nudné. Ministr Prymula měl před nástupem do funkce několik účtů a z nich pár vypadalo jako pravých, ale zapomenutých. S nástupem do funkce se objevilo dobře na deset účtů s jeho jménem. Řeč o tom byla v Roman Prymula má nový Twitter. A k tomu také minimálně tři staré, z nichž jeden byl aktivní od dubna 2020. #wtf

Jan Blatný byl na Twitteru v několika podobách také ještě předtím, než se stal ministrem. Řeč o tom byla v Jan Blatný ještě není ministr a na Twitteru už je asi v deseti kusech. Ten jeden co vypadal reál je bizár. Vcelku klasická nuda, málokdy ty účty jsou něčím zábavné nebo na úrovní.

“Nejnovější” (relativně) přírůstek je @JanMzcr a je trochu zábavný jedině tím, že před skoro týdnem oznámil rezignaci Jana Blatného. A samozřejmě také tím, že ho například zcela vážně zmiňuje Pavel Telička (tedy ještě je možnost, že je to záměr a chce ho zviditelnut).

Ministerstvo zdravotnictví přitom už dříve upozornilo, že Jan Blatný nebude mít účet jako měl Prymula a vše co se bude sdělovat půjde přes účet Ministerstva. Takže zkoušet zmiňovat/oslovovat Jana Blatného na Twitteru fungovat prostě nebude 🙂

A případné zmínění bude docela oříšek. Od posledního blognutí se počet Janů Blatných na Twitteru poněkud rozšířil (a něco možná zmizelo). Samozřejmě pár kousků nemá s ministrem zdravotnictví nic společného, ale minimálně podle fotografie jich je aktuálně deset. A jenom pár z nich je (v souladu s pravidly) označeno jako satira.

Ano, Twitter umožńuje “fake” účty. Ale má na to Pravidla: Jaká má Twitter pravidla pro falešné účty? Umožňuje je?

Samotnému ministerstvu ale ta komunikace na Twitteru dost zásadně nejde: