Ministr Richard Brabec pojal kauzu Deza velkolepě. Rozdává zablokování na Twitteru

Jedna z věcí pokud jste ministr (a vůbec veřejný činitel) a máte účet na sociálních sítích by měla být dost jasná. Nemůžete jen tak na potkání každého blokovat aby vás nemohl číst a nemohl vám psát. Můžete samozřejmě tlumit pokud vás nějaké účty obtěžují, jsou agresivní, vulgární či útočné. Ale blokovat, to opravdu, opravdu ne. To jenom ve výjimečném případě, ale rozhodně ne, když jde o občana České republiky majícího prostě jenom dotaz.

Richard Brabec má na Twitteru nějaké těžké chvilky s kauzou Deza a ekologickou katastrofou na Bečvě. Na potkání rozdává blokace a zablokovaným se to (oprávněně) vůbec nelíbí. Někteří mají to štěstí, že po větší medializaci je pan ministr odblokuje a dokonce se omluví. Jiní objevují, že jsou zablokovaní aniž by s panem ministrem vůbec kdy prohodili nějaké to slovíčko.

TIP: Nevíte jak to s tím blokováním či tlumením na Twitteru je? Mrkněte do Blokovat nebo tlumit na Twitteru? A jak zacházet s otravnými lidmi?

Prevence je zjevně prevence. Český Twitter má přes 1 milion uživatelů, možná někdo na ministerstvu zkouší, jestli může zablokovat každého.

Problém Michaely Kudláčkové byl (stejně jako většina zablokovaných) že měla tu drzost se pana ministra na něco zeptat. Následovalo takřka okamžité zablokování.

Blokování bylo opravdu takřka okamžité a zmiňuje to i řada dalších postižených. Dá se pochybovat, že tohle dělá Richard Brabec osobně. A je tedy dost logické očekávat, že ten kdo tuhle věc způsobil by měl dostat padáka.

Další důvod pro padáka je i občasná arogance odpovědí. Zbytečná, jako vždy v podobných případech.