Když média v titulku usvědčují sama sebe ze lži. Lidovky.cz a Donald Trump

Twitter zablokoval video Trumpa na poctu Floyda. Prý oslavovalo násilí zní bombastický titulek na Lidovky.cz. Následuje článek, který je kompletní zpráva z ČTK, která zcela korektně hovoří o tom, že video porušovalo autorské právo. 

2020-06-05 22_50_37-Twitter zablokoval video Trumpa na poctu Floyda. Prý oslavovalo násilí _ Svět _

Máme tady zásadní příklad absolutního selhání (nejspíš) editora, který vzal korektní a pravdivý článek z ČTK a dal k němu titulek, který absolutně neodpovídá obsahu.  Samozřejmě, mohou to svést na nějakého redaktora, juniora či eléva, ale nezmění to nic na tom, že tohle muselo přejít před editora. Nebo nemuselo, ale potom něco v Lidovky.cz zásadně nefunguje.

V pátek okolo 23:00  jsem do redakce Lidovek poslal následující text (včetně výše přiloženého screenshotu). Adresování redakce@ a sefredaktor@

Dobrý večer do redakce a šéfredaktorovi,

chci se zeptat, co jste vlastně mysleli titulkem u  https://www.lidovky.cz/svet/twitter-zablokoval-video-trumpa-na-poctu-floyda-pry-oslavovalo-nasili.A200605_132620_ln_zahranici_ele  který popírá samotný text (od ČTK navíc) na hned několika místech.
Jaký je důvod vytvářet lživé a manipulující titulky? Kdo je zodpovědný za to, že text z ČTK dostal lživý titulek?
Díky
Daniel

Důležité dodatek je i ten, že tohle selhání Lidovky.cz mohly napravit v průběhu celého dne. Vzniklo to nejpozději v 13:33 a od té doby na to reagovalo množství lidí. Je 23:08 a stáel to tam visí.