Přidává vám Google+ události do kalendáře? Máte ho “špatně nastavený”. Zase byl někdo příliš aktivní a rozhodl o tom, co uživatelé vlastně chtějí

Na konci června Google doplnil do Google+ události (events) a propojil vše (samozřejmě) s Kalendářem (viz Google+ umí Události, propojení Kalendáře a Google+). Ne zrovna dobře se mu to povedlo a bylo okolo toho hodně křiku – zejména proto, že se našlo příliš mnoho lidí, kteří zcela nekontrolovaně vytvářejí Události a zvou do nich všechny lidi. A pozvaní pak s překvapením zírají do Kalendáře kde mají náhle Události, aniž by si je vůbec kdy přidali.

Přestaňte se trápit, jděte do Kalendáře a nastavte si ho správně. Zejména volbu “Automatically add invitations to my calendar” (v české podobě “Automaticky přidat pozvánky do mého kalendáře:”). Ta je přednastavená na “Ano, ale připomenutí událostí posílat pouze v případě odpovědí Ano nebo Možná.” – což v praxi znamená, že vám Google+ bude skutečně do Kalendáře přidávat Události aniž byste to vlastně chtěli.

Správné a logické nastavení je “Ne, zobrazit pouze pozvánky, u nichž jsou mé odpovědi“. A pokud se ptáte jak je možné, že Google mohl něco takového vypustit do světa, tak odpověď je typická. Prostě někdo byl opět přesvědčený, že takhle to přece má být. A uživatelům nedal žádnou možnost volby.