The Sims Social jsou úspěch. EA se ale potýká s problémy (aktualizováno)

I believe my player has died,” píše jeden z hráčů The Sims Social na Facebooku. Narazil na “Oops, we’ve hit a snag. Try refreshing your browser. Fingers croessed!“. EA se sociální Sims povedly, raketový start ale doprovázejí velké potíže. Hra padá v průběhu hraní a řada lidí o své “simíky” přišla.

The Sims Social od EA (a samozřejmě hlavně Playfish) jsou na Facebooku hit. Povedená hra, která odpovídá svému počítačovému vzoru a zapojuje všechny mechanismy Facebooku, raketově odstartovala. Aby narazila na zásadní problémy. Začaly pády v průběhu hraní a nemožností vstoupit do hry-  až opakované pokusy vedly k spuštění. Poslední vývoj je ten, že se hráčům ztrácí jejich postavy – hru nespustí. Zpravidla na 65% se dostanou na “We have a problem … Oops, we’ve hit a snag. Try refreshing your browser. Fingers crossed!“.

We understand that some players are having difficulties accessing The Sims Social. The team is aware of the current issues and working hard to resolve them and get the game back up for everyone soon. However, while we work on this, there may be intermittent maintenance for some players, for which we apologize.

Reload nabízený jako řešení nefunguje – ani po několika dnech se hráči ke svých postavám nedostanou. A jejich přátele je už ve hře nemohou najít. EA se k provozu her na Facebooku postavila klasicky ve stylu Facebooku – není poskytována žádná uživatelská podpora, Stránka The Sims Social má vypnuté možnosti komentování a na stížností hráčů v Reviews nikdo nereaguje.

The Sims Social má skoro 20 milionů hráčů (měsíční počet aktivních hráčů podle Facebooku) z nichž zhruba 7 milionů hraje denně. A jde o nejúspěšnější hru od EA na Facebooku (druhá nejúspěšnější je Pet Society)-

Dodatek, den po prvním vydání – EA doplnila informaci o problémech s hrou přímo na stránku hry a poslední vývoj naznačuje “postup” k lepšímu – ve skutečnosti problém trvá a hráči s “Oops, we’ve hit a snag” problémem, mají postavy ve hře stále nepřístupné. Problémy tak přetrvávají už třetí den.

Aug, 28 (10PM GMT). We’ve made progress fixing celebrity quest and interaction bugs but are aware some users are still experiencing loading issues. The Sims Social team are working hard to resolve these. Thank you for your patience.

Dodatek 30. srpna – EA se stále nepodařilo napravit problém. The Sims Social pro uživatele stále končí na 65% nahrání s “Oops, we’ve hit a snag. Try refreshing your browser. Fingers croessed!

Aug, 30 (02:00 GMT). We are currently making progress fixing the loading issues that some players are having. You may experience downtime for approximately 30 minutes while we implement these fixes. Thank you for your patience.

Dodatek 31. srpna – The Sims Social jsou zcela mimo provoz. EA se ještě stále nepodařilo odstranit problém, který mezitím vedl k zakládání “65% klubů” a vlně stížností hráčů. Ty EA ignoruje jak na Facebooku, tak v diskuzních fórech na vlastních webech.

První vydání tohoto článku – 28. srpna, 08:58.