Nový virus/scam na Facebooku – Revolving Images

Malý kousek JavaScriptu, který vás tento virus nechá zkopírovat do adresního řádku, nic zdánlivě špatného neudělá. Pouze získá vaší “Email Upload Address” a umožní tak útočníkovi zaplavit váš Facebook spamem, viry a dalším smetím.

Kreativita podvodníků a útočníků na Facebokou je občas překvapující – v případě “Revolving Images” nabízených coby “zpřístupnění nové funkce Facebooku” vás nechají zkopírovat kus JavaScriptu do adresní řádky prohlížeče. A dostanou se tak k “Email Upload Address” – tedy vaší privátní adrese na, na kterou lze posílat příspěvky pro umístění na Facebook. Získají tak přístup k vaší zdi a mohou začít spamovat a útočit – na vaše přátele.

Nový virus/scam an Facebooku - Revolving Images

O existenci “Email Upload Address” možná ani nevíte – stačí se ale podívat na Facebook Mobile a ve spodní střední části nadjete “Upload via Email” a @m.facebook.com adresu.

Nový virus/scam an Facebooku - Revolving Images

Odkaz na Facebook Mobile se vám bude hodit, pokud jste se stali obětí tohoto podvodu – zde totiž můžete mailovou adresu spojenou s vaším účtem změnit – a znemožnit tak zasílání dalšího spamu a smetí.