The Times má 105 tisíc platících čtenářů

The Times má 105 tisíc platících čtenářů O drastickém propadu návštěvnosti The Times a The Sunday Times můžete detaily zjistit v News Corp (zpoplatněné) weby spadly na 362 tisíc návštěvníků po zpoplatnění (ve stručnosti, zpoplatnění přístupu znamená pro tyto weby ztrátu milionů návštěvníků).

New Media Age přineslo čerstvou informaci o skutečném počtu těch, co si obsah The Times předplatili – jde celkem o 150 tisíc čistě digitálních předplatitelů. A dalších 100 tisíc má přístup k zpoplatněnému internetovému obsahu coby odběratelé tištěné verze.

Co se týče hodnocení, tak je těžké. Stejně jako je těžké se ztotožnit s názorem, že jde o “vzrušující” čísla a úroveň informací a údajů o předplatitelích je něco, co by ostatní vydavatelé měli The Times “závidět”.

Z 105 tisíc platících návštěvníků je ale zhruba pouze polovina těch, kteří platí měsíční předplatné. A v tomto číslu je zahrnuta i část předplatitelů, kteří používají iPad a Kindle aplikace. Zbytek jsou ti, co zaplatili jednorázově.

The Times a The Sunday Times nabízí vstup za jednu libru (1.50 Euro) na den nebo za 1 libru na první měsíc a poté 2 libry (3 Eura) za každý týden (takže zhruba 8-10 liber měsíčně). Při zhruba 50 tisících měsíčních předplatitelů (pokud by platili plnou částku) by tak příjmy tvořily zhruba 400 tisíc Euro.

Za devět milionů korun je provoz podobného webu představitelný. Není ale známo jak velký propad v inzertních příjmech znamená obrovská ztráta v návštěvnosti – navíc spojená s výrazným snížením počtu zhlédnutých stránek i času tráveného na webu.