Hrátky s DALL E 3 v ChatGPT: Příběh o AI a Apple. A jak předcházet zmateným výsledkům

AI a Apple

Can you generate sequence of images that will tell this story? Příběh o tom jak Apple ujel vlak s umělou inteligenci a jak se teď zoufale snaží se dostat zpět do hry najímáním spousty lidí a utrácením množství peněz.

Can you make it more conistent visuzally across story parts and portrait photos please

S konzistenci budete mít většinou problém, ale dá se to “vynutit” požádáním a případně klasicky zkoušet další a další varianty. Mimochodem, to zadání byl skutečně mix češtiny a angličtiny.

TIP: SERIÁL s návodem pro DALL E 3 co má hodně dílů, které můžete snadno najít přes štítek DALL E 3 na 365tipech. Je toho přes 30 tisíc znaků, takže rovnou i prosba. Pokud vám pomohl, zvažte prosím přispět na 365 tipů. Můžete přímo na účet (č. účtu 331049001/5500 spec. symbol 365). nebo předplatným newsletteru na 365tipu.substack.com.

Ilustračka pro Kolotipy. Dost záhadné výsledky.

Zadání: Prosim ilustrační fotografie na šířku pro newsletter s těmito tématy: Mohu na kole jezdit jednosměrkou v protisměru? Rychlost zabíjí a potvrzuje to studie . S ekolem se nemusíte bát do toho šlapat. Jak by asi vypadal návod pro elektrokolo prodávané v IKEA? Festka škrtla plány na sériovou výrobu

Krásné věci, jen to tedy nějak nesedí. Posuďte sami:

  1. Fotografie: Elektrokolo rozložené na stůl v minimalistickém interiéru podobném stylu IKEA, obklopené návody a nástroji pro sestavení.
  2. Fotografie: Sportovní cyklista šlape do pedálů svého jízdního kola na horské stezce, s dynamickým pohybem a výrazem odhodlání na tváři.
  3. Fotografie: Zpomalený snímek automobilu jedoucího vysokou rychlostí vedle klidného parku s dětmi. Vedle cesty je varovná dopravní značka s nápisem ‘Omezení rychlosti’.
  4. Fotografie: Cyklista jedoucí na kole jednosměrnou ulicí v protisměru, zatímco auta jedou v opačném směru. Doprovodná značka ukazuje jednosměrný provoz.

Zábavné je, že ani po námitce (Prosím zkus znovu, obrázky se ti nějak hodně míjí s tím co píšeš) to není o nic lepší. Tedy ty fotky jsou skvělé, ane popiskům neodpovídají.

Rozuzlení? Hodně se vyplatí nové obrázky tvořit v novém chatu. Prostě si pamatujte, že když hodíte do prompt do nějakého existujícího, tak vliv má i to co se dělo předtím. Nebo, musíte říct “zapomeň vše předchozí”.

Další tipy o ChatGPT

Hrátky s DALL E 3 v ChatGPT: Pradávní obři

Polovice přišla z Facebooku s takovou tou klasicky fake fotomontáží jak někde v Jižní Americe našli kosti pradávných obrů. Tak jsem si s tím chvíli hrál i v DALL E 3. A tady…