Hrátky s DALL E 3 v ChatGPT: Od jedné do deseti. Umí AI počítat? Nádherné věci

Experiment, co DALL E 3 vytvoří, když požádáte o “wide photo” a jenom určíte číslo. Od jedné do deseti. Projeví se nějak číslo na počtech něčeho ve výstupech? Potvrdí se, že ChatGPT (DALL E 3) neumí počítat?

1

2

3

4

Prozatím to vypadá, že se číslo v počtu “věcí” odráží, ale jak kdy.

5

TIP: SERIÁL s návodem pro DALL E 3 co má hodně dílů, které můžete snadno najít přes štítek DALL E 3 na 365tipech. Je toho přes 30 tisíc znaků, takže rovnou i prosba. Pokud vám pomohl, zvažte prosím přispět na 365 tipů. Můžete přímo na účet (č. účtu 331049001/5500 spec. symbol 365). nebo předplatným newsletteru na 365tipu.substack.com.

6

7

Nějak se to s těmi počty ztrácí, ale v promptu každého obrázku (tom promptu co vytvoří DALL E) je vždy určení počtu. Třeba těch sloupků má být sedm. Ehm.

8

I tady s těmi číslovkami je zvláštní. První má být “Photo of a bustling cityscape with eight iconic skyscrapers towering above, each representing a unique architectural style.” a těch tučňáků má být také osm, s “Photo of a snowy landscape with eight penguins huddled together, their black and white patterns creating a striking contrast against the pristine snow.

9

10

Další tipy o ChatGPT

Hrátky s DALL E 3 v ChatGPT: Pradávní obři

Polovice přišla z Facebooku s takovou tou klasicky fake fotomontáží jak někde v Jižní Americe našli kosti pradávných obrů. Tak jsem si s tím chvíli hrál i v DALL E 3. A tady…