iPad Air je boží. ElectroBoom videa taky. PDF je mor a kupa dalších věcí ~ Old school střípky 18. – 20. března

Sakra, ten nový iPad Air je rychlý. Netatmo na Alze za prima cenu. ElectroBOOM videa jsou boží. PDF je mor. NFT, kryptoměny a metavesmír ostatně taky. Účesy z šedesátých let, to nedáte. Gagarin je na seznamu. Kam míří uprchlíci z Ukrajiny? Co znamená 🙏?

Raycast. Zajímavé, pocity rozporuplné. Ochotně se to nainstaluje na konfliktní klávesovou zkratku. Zmatečné ovládání. Neintuitivní. 

▶ Osm ložnic, šest pracoven, šest hal, pět toalet, tři koupelny, tři jídelny a šest obývacích pokojů. K dispozici bude i garáž až pro pět aut. Už Tomio Okamura – SPD nabídl prostory pro ukrajinské uprchlíky?

▶ Hmmmm…

▶ Ptal jsem se na socnetech, co znamená 🙏, Je to staré profláklé téma co se mohutně řešilo v roce 2015, pak 2019. A pořád vyvolává stejné emoce. Měli byste vědět, že původem je to prostě “person with folding hands“. A používá se to jako high-five stejně tak jako modlitba či poděkování. Prostě klasicky emoji zmatek. Ke kterému můžete přidat i otázku, co znamená (při užívání na socnetech) 💀 a 😭? Rozhodně ne to co si většina lidí myslí. Odpověď pod obrázkem.

Dost překvapivě to první je “umřu” ve významu smíchy. A to druhé je prostě #lol či #lmao

▶ Jo ad Nestlé … není v tomhle poprvé. Před lety to bylo Greenpeace, které se pěkně obulo do KitKat.

▶ Sledoval jsem ho na Twitteru, ale tohle nemá smysl sledovat. Janeček po tom #fuckupu pokračuje učebnicově tím, že zaplavuje sociální sítě pitomostmi a myslí si, že tím vytěsní to předchozí. Dnes to dotáhl k dokonalosti mega vláknem. Charakteristické i tím, že tam řeší něco co nikdo neřeší

Ano, lidská blbost JE nekonečná. A z komentářů pod tímto příspěvkem na Facebooku mám ještě větší depku

Alza má vlastní #alzaguard skla a obaly na mobily a tablety. Pro nový #ipadair jsem se to rozhodl vyzkoušet a první dojmy dobré. Sklo bez problémů nalepeno, obal skvělé sedí. Po čase dám vědět o vývoji.

Jak dobře znáte okolí svého bydliště? Nebo prostě jenom nějaké místo. Back of Your Hand je skvělý mapový kvíz.

▶ Když jsem to viděl poprvé, tak jsem nevěřil a říkal si, že to musí být kachna. Ale evidentně není. Vesmírná konference cenzuruje jméno prvního člověka ve vesmíru, protože byl Rus

Bože co to mají na těch hlavách? Šedesátky musela být jízda

▶ První SXSW po třech letech ovládla kryptománie poháněná marketingovým humbukem. Užitečné čtení o něčem, co se hrne ze všech stran, za nekritické a bezmyšlenkovité podpory médií. 

▶ “Pdf posilame tradicne, nekteri je zverejnuji na internetu.” … tenhle mor nikdy nepřestane. Další tisková zpráva v PDF: A další píp co pro to má ještě originálnější výmluvu 🤦‍♂️ Jo a všimněte si, že píše maily bez háčků a čárků. Nedělejte to, neposílejte věci v PDF, tam kde k tomu není důvod. Ostatně viz Tiskové zprávy se v PDF nikdy neposílají. Zopakujeme si to. Nikdy

iPad Air 2022 (má M1, 8GB RAM) vs. iPad 2016 (Apple A9, 2GB RAM). Jako jasně, nepotřebuju pustit #geekbench5 abych na první dobrou valil bulvy jak rychlé to je. Jen tedy ten 2016 model už asi má aktivní kurvítko, protože je to čím dál tím pomalejší 🙂

▶ Tohle je fakt dementní nápad

▶ Jo, před lety jsem to kupoval za 4600, aktuálně to ukazuje 3 839. Jedna z nejlepších věcí co pořídit pro chytrou domácnost. Mimochodem to “bot validation” od Alzy je sice vtipné, ale dost kontraproduktivní. Nejde totiž vytvořit náhled a odkázat. Kliknout na to pochopitelně jde. 🤦‍♂️

Návod a tipy samozřejmě v dlouhém seriálu na 365tipech.

Ukrajinská videa se zajatci porušují Ženevské úmluvy, míní ochránci práv … 🤦‍♂️ jo, jasně. a nechtěli by ochránci práv spíš věnovat pozornost něčemu užitečnému a skutečnému?

▶ S jablečnými věcmi jsem začal prvním modelem iPadu. Pak iPad Mini. A pak iPad pátá generace z roku 2017 a přišel čas se posunout. V pátek dorazí iPad Air 2022 a pero už dorazilo. Jen WiFi, 5G časem dorazí v mobilu, v tabletu SIMku prakticky nepoužívám.

▶ Na redditu u toho samozřejmě nebyl zdroj, ale zdroj to má a je to plné božích věcí