Není vaše Stránka vidět ve vyhledávání Facebooku? Možná proto, že nic nezveřejňujete

Jedno z oné záplavy zbytečných upozornění Facebooku obsahuje docela zvláštní upozornění, které samozřejmě vůbec nemusí být pravda, ale proč by to Facebook na druhou stranu posílal, kdyby to pravda nebyla. Dostanete ho v Upozorněních (notifikacích) přímo na Facebooku, případně dorazí i e-mailem.

2016-06-25 15_25_15-Doručená pošta - daniel@justit.cz - JustIT.cz Mail

2016-06-25 15_39_48-Start

Pokud nebudete aktualizovat vaši Stránku, nebude se objevovat ve vyhledávání. Zní dost zásadní upozornění. Doprovázené doporučením, ať buď přidáte nějaký ten příspěvek, nebo změníte nastavení.

Jsem si poměrně jisti tím, že tohle se v Nápovědě na Facebooku nedočtete. Nemá to nic společného s tím, že Stránku lze “skrýt” a tím přestane být vyhledatelná. Ani s tím, že Stránka určitou dobu po založení není vyhledatelná. Ta na kterou se upozornění Facebooku vztahuje ostatně existuje už dlouho a je jenom zkušební Stránkou, jednou z mnoha, použitých pro tvorbu školení.

2016-06-25 15_41_04-Start

Je to nakonec určitým způsobem logické, tedy alespoň s ohledem na ostatní mechanismy Facebooku, že “mrtvou” Stránku do vyhledávání prostě dávat nebude. Ale také je to vcelku v souladu s tím, že vyhledávání na Facebooku je zoufalé a nepoužitelné.