Google+ změnil fotku v záhlaví u Stránek. Monstrózní fotka je sice 16:9, smysl to ale nedává

Na Google+ se změnily “cover” fotografie, tedy to co je v záhlaví tamních Stránek. Dříve tam byl pruh překrytý profilovou fotku. Teď je tam obrovská mega fotografie u které se očekává, že ji budete nahrávat ideálně jako 2120 x 1192px.


Stránka na Google+ v okně prohlížeče na HD monitoru (1920×1080 nebo kolik to je)

 Bigger cover photos, with a better aspect ratio. Cover photos are much larger than before (up to 2120px by 1192px), and they display in 16×9 when fully expanded. This way more images can be used as cover photos, and there’s more room for your selection to shine.

Bohužel není prvního dubna. Ani to není předčasný Apríl. A ano, je to zcela, ale zcela absurdní. Samozřejmě, že ta fotografie škáluje s velikosti okna, ale škáluje tak, že samotný obsah Stránky i cokoliv použiteleného je neviditelné. Pokud to chcete vidět  v praxi, tak třeba na Stránce POOH.CZ.

Pokud byste třeba doufali, že když nahrajete málo vysokou obdélníkovou fotografii, tak se tomu Stránka dokáže přizpůsobit, tak na to bohužel zapomeňte, není to možné. 16:9 prostě bude zachováno za každou cenu.

Profilová fotografie zůstala, ale zobrazuje se v hodně zmenšené podobě – vlevo dole v podobě kruhové fotky, respektive vaše existující profilová fotografie bude zobrazena pod kruhovým filtrem. Což v praci může vést k tomu, že původně viditelné informace přestanou být vídět. Viz například Stránka pro FeedIT.cz