Google propojil Google+ a Kalendář, přicházejí Události

Váš Kalendář u Google je nově propojený (nebo spíše propojitelný) s Google+, sociální sítí od Google spuštěno takřka přesně před rokem. Do kalendáře můžete nově přidávat fotografie a videa, plánovat hangout (setkání online), diskutovat . A samozřejmě, co je hlavní, pozvat své “přátele”. Události (Events) jsou použitelné i pro firemní profily (Pages, Stránky).

Integrace je ale poněkud nedotažená, vytvořit událost nemůžete z prostředí Kalendáře, ale pouze z prostředí Google+ – tam se Události (Events) objevily v levém sloupci. Vytvořenou Událost pak můžete zobrazit a používat v Kalendáři. Je trochu zvláštní, že Událost není možné vytvořit přímo z Kalendáře.

Vytváření Události v Google+Vytváření Události v Google+

Každá Událost (Event) může obsahovat řadu údajů – od klasických v podobě názvu, času (od-do) konání a popisu po možnost určit místo konáni (s využitím Google “Places” a Map), změny grafického záhlaví, nastavení několika adres na webu (popis, místo kde lze koupit, odkaz na video na YouTube), údaje o transportu. Některé z voleb ale získáte použe pokud využití “Event Options” a “Show additional fields”


Vytvořená Událost v Google+

Pozvaní mohou případně zvát i další účastníky a přidávat vlastní fotografie (oboje lze potlačit). Pozvaní mohou hned v rámci pozvánky zjistit, jestli mají v potřebný čas místo v kalendáři a na událost se přihlásit (existují tři obvyklé možnosti v podobě Ano, Ne, Možná).