Nejnovější Nook 2 – 139 USD, WiFi, dotykový e-ink

Barnes & Noble má nový Nook 2, za 139 USD získáte 6″ e-ink čtečku s dotykovým displejem. “Simple Touch Reader” je čtečka sympatického vzhledu a první recenzenti se shodují že i sympatického provedení.

Web věnovaný e-knihám a e-čtečkám najdete na www.bookz.cz.

Nový Nook si 6″ e-ink Pearl displejem pomohl k lepší použitelnosti – je lehčí a má menší rozměry (o 35% lehčí a o 15% tenčí než předchůdce, který je ale spíše plnohodnotným tabletem, než e-čtečkou). Displej s rozlišení 800×600 je dotykový e-ink s 16 stupni šedi a používá infračervenou technologii pro snímání vašich prstů. A co navíc, slibuje vyšší rychlost “přepisování” včetně eliminace onoho nepříjemného problikávání – a tím i snazší a příjemnější používání (zejména při obracení stránek).

Barnes & Noble uvádí dobu používání na baterie až dva měsíce na jedno nabití (při vypnutém WiFi) a dobu nabíjení zhruba 3 hodiny. Přidejte 2GB paměti (necelý GB je přístupný uživateli) a microSD slot (do 32GB) – podpora pro PDF, ePUB, JPG/GIF/PNG/BMP.

Operační systém je Android 2.1 a 800MHz OMAP 3 CPU slibuje dostatek výkonu. Z ovládacích prvků zůstalo pouze jedno tlačítko, vše ostatní najdete už jenom na displeji.

Nový Nook 2 komunikuje is  Facebookem a Twitter prostřednictvím “Nook Friends” – můžete sdílet doporučení se svými přáteli. Nook 2 umožní i předplatné časopisů a magazínů. A samozřejmě přístup ke zhruba 2.2 milionům knih, které má Barnes & Noble v katalogu.

V Nook 2 bohužel není internetový prohlížeč a chybí i podpora pro audio – takže zapomeňte na audio knihy či přehrávání MP3. S Androidem uvnitř je ale možné cokoliv takového kdykoliv později doplnit.

Do prodeje se Nook 2 dostane mezi 7 a 9. červnem za 139 USD. Původní Nook WiFi  snižuje cenu na 119 USD a Nook 3G na 169 USD.