Neveřejné profily uživatelů Google zruší 31. července (aktualizováno)

Aktualizace 6. července (původní vydání 28. března 2011) – K poslednímu červenci přestane být možné aby Profil Google byl neveřejný – jakékoliv Profily budou veřejné a vyžadovat jméno, příjmení a pohlaví. Žádné další informace nebude nutné poskytnout. Změna souvisí s uvedením sociální sítě Google+.

Původní vydání z 28.března :

Nové Google profiles vypadají tak trochu jako další pokusy Google posílit pozici v sociálních sítích. Novou podobu nabízí i vyhledávání v profilech. A co možná nevíte, Google se chystá Google Profiles zavést jako povinně veřejně přístupné.

Svědčí o tom nenápadná zmínka v Profiles overview: Public profiles. V té Google oznamuje 31. červenec jako den, kdy smaže veškeré privátní (soukromé, uzavřené) profily.

If you currently have a private profile but you do not wish to make your profile public, you can delete your profile. Or, you can simply do nothing. All private profiles will be deleted after July 31, 2011.

Je důležité vědět, že jediným reálným a pravdivým údajem, který Google v Profiles vyžaduje, je jméno a příjmení. Odpovídající tomu, jak se skutečně jmenujete v reálném světě (viz zde). Stejně tak Google nedovoluje, aby Google Profil byl vytvořen pro firmu či skupiny lidí, stejně tak je vyloučeno zakládat profily pro své mazlíčky. Vedle jména a příjmení bude veřejně dostupná také fotografie – další informace z profilu mají určitelnou míru dostupnosti.

Google Profiles requires you to use the name that you commonly go by in daily life.

Google Profile samozřejmě mít nemusíte – vliv na používání služeb u Google to nemá. Nová podoba profilů může být užitečný způsob jak si na internetu zařídit „virtuální“ vizitku.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s