Zuckerberg už není na prodej, zasáhli právníci

M.I.C Gadgets muselo figurku Marka Zuckerberga (Zuckerberger je na prodej!), vynálezce šťouchání, stáhnout. Prostřednictvím právní kanceláře přímo v Čině Facebook existenci zábavné (ale poněkud předražené) figurky ukončil.

*DISCONTINUED

Facebook has informed us that this item has not consented to the use of Facebook’s copyrights and trademarks, therefore they request us immediately to cease the marketing and sale of this item.

M.I.C Gadgets se poněkud překvapivě právnímu požadavku Facebooku věnuje v Facebook Is Not Happy With The Poking Inventor Action Figure. V něm zveřejňuje i informace z dopisu, který obdrželi od právní kanceláře z Pekingu. Mimo zjevného odvolání se na chráněné obchodní známky (FACEBOOK i F) upozorňuje právní kancelář i na právní ochranu podoby Marka Zuckerberga.

In addition, Mr. Mark Zuckerberg’s portraiture shall be legally protected and shall not be used by any other party for commercial purpose without his prior authorization.”

Uvědomíte-li si jaký vztah má Mark Zuckerberg k soukromí (v zásadě považuje soukromí za přežitek a v souvislosti s Facebookem se snaží o to, aby stejný přístup přijali i ostatní lidé na Zemi), je to poněkud absurdní.

M.I.C Gadgets také vcelku vtipně vznáší otázku, zda opravdu Facebook má v Číně registrováno “FACEBOOK” a “F” – zejména s ohledem na skutečnost, že Facebook je v Číně zakázaný.