Facebook dnešním dnem končí s FBML, nezapomeňte

facebook-zuckerberg-open-graphFBML a FBJS končí k 11. březnu. Změna se týká nejenom Facebook aplikací, ale hlavně Facebook Pages (Stránek). Pokud používáte Static FBML aplikaci pro vlastní záložky, je čas začít pracovat na změně

On March 11, 2011, you will no longer be able to create new FBML apps and Pages will no longer be able to add the Static FBML app. While all existing apps on Pages using FBML or the Static FBML app will continue to work, we strongly recommend that these apps transition to iframes as soon as possible.

11.března přestane být možné využívat StaticFBML aplikaci a vytvářet s její pomocí FBML záložky (obsah pro Pages). Jakkoliv stávající záložky vytvořené s pomocí Static FBML budou stále funkční, nebude již možné vytvářet nové. Možnost opravy existující záložky prozatím zůstává zachována.

Nové záložky (v nové podobě Pages jde už o položky menu) můžete nyní vytvářet jedině prostřednictvím Facebook Application (Aplikace). Základní návod najdete ve Facebook končí s FBML, vlastní záložky už tedy ne pomocí StaticFBML.

Nezapomeňte, že obsah záložky budete muset hostovat na nějakém (svém) webu – do Facebook Page se potom dostane přesně tak, jak je na webu vytvořen a bude umístěn do IFRAME (šířka zůstává 520 px). Stále bude platit, že ho bude čas od času stahovat i robot Facebooku (a z toho plynoucí různorodé problémy).