AOL se (prý) chce rozdělit a část spojit s Yahoo

Americké AOL prý plánuje oddělení obsahové/inzertní části od klasického poskytovatele připojení. Podle Reuters by ISP měl být prodán společnosti Earthlink a obsahová část spojena s Yahoo.

AOL, které bylo v devadesátých letech minulého století jedničkou v poskytování přístupu k Internetu, dneš řeší otázku budoucnosti. Část poskytující připojení je více a více problematická (hlavně vlivem nástupu jiných způsobů přitáčení než klasického vytáčeného připoení). Obsahová a inzertní část během posledních let byla AOL preferována a bylo do ní mohutně investováno, včetně řady akvizic.

V říjnu se objevily dohady, že by AOL mohlo chtít koupit Yahoo (což ostatně chtělo už v řadě případů předtím, včetně zvažování podání nabídky na koupi Yahoo v roce 2008, tedy v době, kdy se Yahoo pokoušel získat Microsoft). Čerstvé dohady hovoří o tom, že by naopak došlo k oddělení dvou zmíněných částí AOL a obsahová/inzertní byly s Yahoo spojeny. Jediný (malý) problém dohadů je ale (mimo jiné) v tom, že Yahoo o případném spojení s částí AOL nic neví. Tedy pokud je možné věřit klasickému “podnikatelskému” odmítání.