Porovnávač přátel ve Facebooku je prý děsivý

Ano, porovnávač přátel vám sdělí opravdu děsivé věci. Nikoliv ale o Facebooku, ani o vašich přátelích. Nic nového se totiž nedozvíte. Děsivé zjištění se týká stavu těch, kteří tuhle novou (a zbytečnou) funkci Facebooku viděli a začali smahet zatracovat a kritizovat.

Pokud máte trochu štěstí, Facebook už do vašeho profilu zpřístupnil „porovnávač přátel“. Najdete ho pod profilovou fotkou kteréhokoliv z vašich přátel (musíte se podívat na jeho/její zeď). Po kliknutí uvidíte něco takového, jako je na následujícím screenshotu (Petr Koubský snad  promine, že jsem ho využil pro demonstraci).

Porovnávač přátel ve Facebooku je prý děsivý

Blogy i zahraniční média tuhle novou funkci ve Facebooku už rozebírají od začátku týdne. A dokonce se objevují názory, že je „děsivá“, včetně kritiky, že „Facebook už zase spustil něco, co uživatelé vůbec nemusejí chtít“.

To co v „porovnávači přátel“ uvidíte není nic, co byste nemohli vidět po rozkliknutí již existujících informací na zdi vašeho přítele/přítelkyně. Seznam společných přátel i seznam společných Pages/Stránek nabízí Facebook už dávno.

Nejvíce děsivá je ale prý následující funkčnost (tu na Petrovi ukázat nemohu, takže musím „zneužít“ někoho jiného).

Porovnávač přátel ve Facebooku je prý děsivý

Ano, je skutečně děsivé se dozvědět, jaké „Wall posts“ (neboli zápisky na zeď) jste si navzájem s daným člověkem vyměnili. Jde sice zpravidla o věci, které se už dávno ztratily v propadlišti Facebooku (November 13 v příkladu je z loňského roku, Facebook nepovažuje za nutné ukazovat rok), ale jsou to všechno věci, které jste již viděli – a které stále na vaší zdi jsou (tedy kdyby měl někdo trpělivost jí listovat měsíce zpátky).


Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s