Windows Phone 7 update promění zhruba 10% telefonů v cihličku

Nová verze Windows Phone 7, která je pouze novou verzí software pro aktualizaci telefonu, má nepříjemné vedlejší účinky.  Pro některé vlastníky WP7 se jejich telefon proměnil v nepoužitelnou “cihličku”.

Microsoft se k problému vyjádřil optimistickým prohlášením, že 90% těch co update aplikovali ho úspěšně dokončil. Pro zbývajících 10% je to jistě potěšující zpráva. Zejména ne pro uživatele Samsung telefonů, kterých se problém dotkl nejvíce.

  • 90 percent of people who’ve received an update notification have installed the new software patch successfully. (So when your turn to download it arrives, chances are good this will be a non-event.)
  • Of the 10 percent who did experience a problem, nearly half failed for two basic reasons—a bad Internet connection or insufficient computer storage space. Luckily, both are easy to fix.

Na informací poskytnuté Microsoftem je zajímavá i zmínka o “špatném připojení k Internetu” – vezmete-li v úvahu, že update WP7 probíhá po připojení k osobnímu počítači přes USB. A zmínka o nedostatku prostoru na disku počítače (nikoliv v telefonu)? Zune a Windows Phone 7 Connector for Mac před update provádějí kompletní zálohu telefonu.