iOS7 TIP: Jak na ikonce Mail zobrazit pouze chtěný počet nepřečtených

Dorazivší iOS7 se místy chová poněkud jinak než verze předchozí. Třeba v tom, že počet nepřečtených na ikonce Mailu náhle ukazuje součet ze všech připojených účtů. Jak to ovlivníte?

Trochu jsme tápal, když mi na ikonce Mail ukázal iOS7 skoro 300 nepřečtených mailů, když ještě včera tam bylo jednotkové číslo – můj používaný mail stíhám nejenom číst ale i udržovat. V iOS7 se ale změnil mechanismus a na ikonce najdete součet nepřečtených ze všech připojených účtů – ne pouze z toho, který aktuálně používáte. Chvíli jsem nastavení hledal přímo v aplikaci Mail – tam ale lze pouze “vypnout” některý z mailů aby se neukazoval v seznamu. Pak jsem to chvíli hledal v Settings->Mail.

Pak jsem se v zoufalství zeptal na Twitteru. A Ríša Bukovanský mě přivedl na správné místo. Settings/Nastavení->Notications/Oznamovací Centrum, tam najít Mail a rozkliknout. Zjistíte, že tam je dostupný přehled připojených účtů. A že je možné pro každý zvlášť odškrtnout Bannery/Badge. A pokud budete namítat, že je to vlastně logické, tak máte samozřejmě pravdu. Pouze to v předchozí verzi takto nebylo.

Problém vyřešen. A třeba se vám to bude taky hodit.