Analýzy Twitteru (a Kloutu) od Simply Measured

Simply Measured – simplymeasured.com – mají vedle placeného nástroja aktuálně i patnáct zdarma dostupných analýz, které v řadě případů nabízejí velmi dobré výstupy. Základní čtyři z nich se například týkají Facebook, další Twitteru, ale najdete zde i Vine, LinkedIn, Instagram, Klout, Pinterest, Google+ i Tumblr

Free Twitter Follower ReportFree Twitter Customer Service Analysis jsou dvě dostupné analýzy pro Twitter – postačí zadat jméno účtu na Twitteru, stát se sledujícím (budou k tomu chtít přístup k jejich aplikaci, ale ten můžete později odebrat) a počkat, až vám dorazím odkaz na hotovou analýzu na e-mail. U druhého reportu po vás mimochodem budou chtít abyste o nich tweetli (opět můžete bezprostředně poté smazat) a budete si na něj muset počkat podstatně déle.

V základní analýze sledujících se dozvíte, jaká jsou nejčastější slova v jejich bio (popisu), z jakých časových zón pocházejí, můžete se podívat na ty, kteří mají největší počet sledujících, jak jsou aktivní s ohledem na datum jejich posledního tweetu a ještě některé další informace. Vcelku tato Analýza není nijak obsažná, pro Facebook mají Simply Measured podstatně lepší analýzy – ale to je dáno samozřejmě i tím, že Facebook Page nabízí čísel podstatně více. A hlavně už předpřipravených.

Obě analýzy jsem samozřejmě použil na @MedvidekPU (skoro 6 000 sledujících a poměrně hodně aktivní účet). Mimochodem, pokud projdete skrz alespoň jednu z analýz, tak návrat na analýzy zdarma vám zpřístupní ještě analýzy další – u Twitter jde o Twitter Account Report, Free Twitter Follower Report, Twitter Competitive Analysis, Twitter Customer Service Analysis, Multiple Twitter Customer Service Analysis, Multiple Twitter Channel Analysis. Ty bez “free” ale už buď potřebují abyste si službu zaplatili, nebo je možné je získat v rámci testovací verze.

Zkusit ještě můžete Free Klout Audience Report, který bude potřebovat zadat také odpovídající účet na Twitteru. Opět případně nezapomeňte smazat Tweet, který Simply Measured umístí na váš Twitter.

PS: Pokud hledáte možnosti jak analyzovat vaši Stránku na Facebooku, tak zkuste začít článkem LikeAlyzer pro ty co chtějí více vědět o Stránce na Facebooku na Lupě. Postupně tam vyjdou tipy a ukázky z dalších nástrojů – samozřejmě i simplymeasured.com s jejich analýzami Facebooku, ale ještě navíc fanpagekarma.com a Barometr.

Další možnost, CScore (viz CScore: Jak je na tom Stránka na Facebooku z pohledu konverzace?) se zatím tváří trochu rozbitě, ale možná je to jenom přechodný stav.