Jak zapnout a vypnout nové záložky v Gmailu

Novinka v Gmailu, pětice záložek, se vám může nelíbit. Budete potřebovat vědět nejenom jak je aktivovat, ale hlavně jak se jich zbavit. Je totiž možné,  že zjistíte, že moc praktické nejsou.

Jak zapnout nové záložky (primární, sociální sítě, promo akce, aktualizace a fóra) v Gmailu? Je to prosté, pokud tato novinka dorazila i pro váš inbox, najdete možnost zapnutí v menu vyvolaném ozubeným kolečkem (vpravo nahoře). Volba Konfigurovat doručenou poštu  vám  umožní zapnout záložky – a hlavně vybrat si, které z nich chcete vidět a používat.

Po zapnutí se do stejné možnosti výběru dostanete pomocí malé “+” záložky na pravé straně vašich záložek. Kdykoliv tak můžete vypínat a zapínat záložky podle chutí. Pokud vypnete čtyři vypnutelné (ta s názvem primární potlačit nejde), tak ve skutečnosti kompletně vypnete záložky.

Téhož můžete docílit i vstupem do Nastavení -> Doručená pošta. Tam ostatně najdete stejné možnosti nastavení jako v předchozím panelu vyvolatelném pomocí “+”. Vypnout záložky tak můžete buď stejným postupem (vypnutím jednotlivých záložek) nebo volbou jiného stylu doručené pošty.  

Mimochodem, pokud ve svém Gmailu nemáte onu “Konfigurovat doručenou poštu“, tak budete prostě muset čekat. Pokud používáte Google Apps, tak se vám také může objevit později. Dřívější objevení novinek v Google Apps tradičně ovlivňuje nastavení Google Apps tak, že chcete zkoušet nové věci dříve než ostatní (může to udělat pouze správce Google Apps domény, nikoliv vy u svého poštovního účtu).

PS: Pokud budete po čase přemýšlet, jestli záložky mají nějakou možnost konfigurace, tak nikoliv. Podle všeho jsou navíc založené hlavně na mailu odesílatele. A z toho také plyne, že si s nimi jistě užijete spoustu legrace.