Rupert Murdoch na Twitteru je pravý, Wendi Deng Murdoch je fake

Rupert Murdoch začal tweetovat na @rupertmurdoch a postaral se tak médiím o zábavu na několik dní. Trochu k tomu přispěl i “konverzační” styl s @Wendi_Deng, což (teoreticky) měla být jeho žena, tedy Wendi Deng Murdoch. Zábavné na celém tomu haló okolo je to, že účet Wendi ještě včera měl “verified” označení a dnes ho už nemá. Rupertův účet označení “verified” pro změnu má.

Murdoch samotný má účet poněkud nudný, zábavnější bývá @RupertMurdochPR, což není nic jiného, než klasický parodický účet.  Jeidný jakž takž zábavný moment na účtu “toho” pravého nicméně vyvolala právě Wendi – výzvou k smazání “nevhodného” tweetu. Murdoch samozřejmě výzvu poslechl.

Ve skutečnosti je @Wendi_Deng jenom další falešný účet na Twitteru, nikoliv skutečná žena Ruperta Murdocha (viz Update: ‘Wendi Deng’ Twitter account revealed as fake či The Wendi Deng Twitter Account Is a Fake). Absurdní an tom je i to, že Guardian ještě nedávno tvrdil, že jim autentičnost účtu potvrdili přímo z News Corporation (viz Wendi Deng flirts with Ricky Gervais after joining husband on Twitter).

Těch falešných účtů je okolo Ruperta Murdocha ale ještě více – jedním z účtů, které Murdoch sleduje, je @Plaid_Page. Ten na první pohled vypadá jako Larry Page. Ve skutečnosti je to jenom další falešný účet.

Twitter Comms ::: We can confirm that the @wendi_deng account was mistakenly verified for a short period of time and apologize for the confusion this caused.

Vysvětlí někdy Twitter jak je možné, že falešnému účtu přidělil “verified” (oveřeno)? Asi nevysvětlí, ale pro případné další “verified” to znamená, že už není možné tomuto označení věřit.