HTC porážku v USA označuje za vítězství

Zatímco některá světová média rozhodnutí americké ITC (International Trade Commission) označují za porážku HTC, pro HTC tomu tak není. Rozhodnutí ITC je vítězstvím jak pro HTC, tak pro Android. Důvodem je, podle HTC, skutečnost, že ITC rozhodlo o porušení pouze jednoho z deseti patentů.

Apple u americké ITC zvítězilo a HTC teoreticky hrozí, že bude muset v USA nově přestat dodávat prakticky všechny telefony vybavené Androidem. Takový je jeden možný závěr. Druhý možný závěr je ten, že Apple získalo jenom velmi malé vítězství. ITC totiž uznalo (viz PDF) porušování patentového práva pouze v jednom z deseti případů, které Apple předložilo (některé média uvádějí, že jde o případy dva). A navíc ještě odmtlo další dvě z dřívějších čtyř tvrzení. HTC dostalo čas do 19. dubna, aby sjednalo nápravu.

HTC v úterý prohlásilo, že minimální část uživatelského rozhraní, které se porušování patentu týká, bude odstraněna v nejbližší možné době. V tomto konkrétním případě jde hlavně o US Patent No. 5,946,647, “System and method for performing an action on a structure in computer-generated data” – v praktickém provedení to například znamená automatickou detekci telefonního čísla, e-mailu, poštovní adresy či data v textu a poté umožnění kliknutí na takto detekovanou informaci – například pro vytočení čísla.

Zdroj: HTC calls ITC ruling a ‘victory’ over Apple