Twitter se snaží lépe vysvětlit, jaká práva dáváte aplikaci

Dřívější „ability to access and update your data on Twitter“ se změnilo na přehled přidělovaných práv. Otázkou zůstává, jestli se uživatelé Twitteru dokáží naučit, že „Update your profile“ a „Post tweets on your behalf“ nejsou zrovna ty nejlepší práva k udělení. Stejně tak je vhodné zvažovat právo „plans to use Twitter for logging you in the future„.

Pokud se vydáte do nejistých vod přidělení přístupu aplikaci k vašemu Twitteru účtu, čeká vás nová podoba autorizační obrazovky. Ta teď vyjmenovává jaká konkrétní práva dané aplikace přidělujete – problematická jsou stále „Update your profile“ a „Post tweets on your behalf“ – pokud se jakákoliv „aplikace“ dožaduje podobných práv, měli byste pečlivě zvážit, jestli je riziková či není. A takováto práva přidělovat pouze takovým aplikacím, kde jste si jisti důvěryhodností.

Pokud se vám podařilo naletět, nezapomeňte případné škodlivé aplikaci práva co nejdříve odebrat – Settings -> Applications  -> Revoke Access.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s