Microsoft chce snížit podíl IE6 pod jedno procento

Webdesignerské zlo, noční můra tvůrců webových stránek, takto je některými označována jedna ze starších verzí prohlížeče od Microsoftu. Internet Explorer ve verzi 6 je už opravdu zastaralý. A také potenciální hrozbou, protože i přes všechny bezpečnostní opravy neobsahuje některé novější prvky, které přispěly k zvýšení bezpečnosti tohoto prohlížeče.

Společnost Microsoft dnes spustila nový web, www.ie6countdown.com, který bude sledovat snižující se podíl prohlížeče Internet Explorer 6 ve světě. Cílem je upozornit na zastaralost této verze prohlížeče i na možnosti, jak mohou jeho uživatelé z domácností i firem přestoupit na novější verze. V současné době má Internet Explorer 6 ve světě podíl okolo 12 procent. Nová stránka bude fungovat až do doby, kdy tento podíl klesne pod jedno procento.

Aktuální celosvětový podíl IE 6 je 12% a staří tohoto prohlížeče už dosahuje jednoho desetiletí. Aktuální verzi Internet Exploreru (IE8) mohou uživatelé získat na adrese www.beautyoftheweb.com . Mohou případně i vyzkoušet novější verzi v beta podobě (IE9). Pro uživatele, kteří nemohou novější Internet Explorer na svých Windows z nějakého důvodu používat je vhodnější přemýšlet nad přechodem na Mozilla Firefox či Google Chrome. Případně zkusit nějaký další (Opera, Safari, Maxthon, …)