PayPal zmrazil konto WikiLeaks

WikiLeaks to opravdu nemá lehké. Assagne je hledán Interpolem, z Amazonu dostali kopačky, doména byla odstavena, ve Francii je chtějí vystrnadit. A teď přichází další problém, zablokovaný penězovod.

Zveřejnění komunikace amerického Ministerstva zahraničí nejprve vedlo k tomu, že WikiLeaks čelilo DDoS útoku .Na WikiLeaks na Amazon.com moc dlouho nevydrželo s odvoláním na “nedodržování podmínek” je Amazon odstranil ani ne během jednoho dne. WikiLeaks pak Amazon označili za lháře a spojují vše se snahou senátora Joe Liebermana. Pak byla WikiLeaks doména zrušena poskytovatelem DNS služeb a WikiLeaks na chvíli zmizelo, aby se přestěhovalo na www.wikileaks.ch (a těch domén má k dispozici řadu).

Stejné zdůvodnění jako Amazon i EveryDNS.net nakonec použil PayPal a zmrazil WikiLeaks účet. A odstavil je tak od jednoho zdroje financování. Právě PayPal účet byl WikiLeaks používán pro dobrovolné příspěvky. O původní účet u MoneyBrooker WikiLeaks přišli v říjnou poté co USA a Austrálie umístily WikiLeaks na černou listinu.

PayPal has permanently restricted the account used by WikiLeak due to a violation of the PayPal Acceptable Use Policy, which states that our payment service cannot be used for any activities that encourage, promote, facilitate or instruct others to engage in illegal activity,” udáví PayPal.com na svém blogu (který je aktuálně nedostupný).