Zynga spustila první dvě hry na Yahoo

Závislost Zynga na Facebooku a možnostech virálních šíření je rizikový faktor pro další existenci firmy a zároveň omezuje další možný růst. Ve snaze oslovit nové uživatele a omezit závislost na jedné platformě Zynga spustila dvě hry na Yahoo.

Zynga - Farmville na Facebooku

Mafia Wars a Fishville jsou nově dostupné na Yahoo Messenger, My Yahoo, Yahoo Toolbar, Yahoo Pulse a Yahoo Games. Součástí snahy odtrhnout se od Facebooku bylo i nedávné spuštění www.farmville.com a pokusy o spolupráci s MSN Games.

Zynga spustila první dvě hry na Yahoo

Hry Zyngy hraje na Facebooku přes 44 milionů lidí denně, 202 milionů lidí měsíčně a Zynga zde nabízí 55 aplikací. Nejpoužívanější aplikací (a nejhranější hrou) na Facebooku je právě FarmVille (16 milionů denních, 54 milionů měsíčních).

Nedávné změny v možnostech virálního šíření aplikací na Facebooku znamenaly pro Zyngu ztrátu desítek milionů hráčů a vyvolaly nutnost vyšších výdajů za inzerci. Mezi Facebookem a Zyngou to navíc zaskřípalo i v otázce využití Facebook Credits, virtuální měny, kterou se Facebook snaží prosadit jako hlavní prostředek “placení” na Facebooku.