Přečetli jste článek? Zaplatíte, i kdybychom vás měli soudně dohledat

Poněkud zvláštní pojetí zpoplatnění obsahu představuje metoda použitá The North Country Gazette – žádné účty a placení předplatného (Pay Or Else, News Site Threatens). Podmínky užívání prostě říkají, že pokud z webu přečtete cokoliv víc než jednu stránku, jste povinní platit.

Přečetli jste článek? Zaplatíte, i kdybychom vás měli soudně dohledat

This article was provided at no cost to you. We allow visitors ONLY one free read which you just received.  To read more articles at The North Country Gazette, a subscription is required or your access will be denied.  Please help us continue The North Country Gazette. Subscribe today at the ad to the right of this article to help us defray expenses.  To advertise or sponsor NCG, contact us at news@northcountrygazette.org

A pokud to neuděláte, ostří hoši z NGC si najali právníka, který bude peníze vymáhat na základě IP adres.

A subscription is required at North Country Gazette. We allow only one free read per visitor. We are currently gathering IPs and computer info on persistent intruders who refuse to buy subscription and are engaging in a theft of services. We have engaged an attorney who will be doing a bulk subpoena demand on each ISP involved, particularly Verizon Droids, Frontier and Road Runner, and will then pursue individual legal actions.

Ještě je tu stále ale alternativa, že šlo o vtip. Případně docela chytrý způsob jak se zviditelnit. Případně, že jde opravdu o ukázku lidské hlouposti.

Tato zábavná metoda jak vymáhat od čtenářů platba už ale na hlavní stránce webu k nalezení není. NCG navíc začal vracet “403 Forbidden” pokud na něj příjdete z některých novin, které se kauze věnují. Odstranění nádherných červených (San-Serif je přece skvělý font pro web) varování ale nebylo příliš důsledné – najdete je zpravidla na konci článků (třeba zde).

Přečetli jste článek? Zaplatíte, i kdybychom vás měli soudně dohledat