Nějaké ty změny a novinky na FeedIT

FeedIT.cz je databáze tiskových zpráv. Stará více než deset let, obsahující skoro 60 tisíc tiskových zpráv. DO února 2022 fungovala zdarma, ale už to nějak přerostlo rozumnou míru, takže jsem se už někdy od (minimálně) poloviny roku 2021 dokopával k tomu, že je potřeba to zpopatnit.

Dokopal. A má to příjemné výsledky, PR agentury i firmy platí roční členství a mě to umožní tu službu rozvíjet. Pro ty co platit nechtějí nebo jsou příliš malí tam zůstal “free” tarif s jednou zprávou měsíčně. Pro neziskovky je to věc dohody.

Hodně tomu pomohlo přestěhování z WordPress.com na vlastní (tedy na hostingu u Blueboard.cz). Je možné to lépe “přizpůsobit”, pohrát si s pluginy, funkčností i dalšími věcmi.

Výsledek je ten, že dnes se tam objevila nová funkčnost – Kalendář akcí. Něco co jsem před lety zhruba 4 roky provozoval na event365.wordpress.com. A nechal toho pro nedostatek času, dalších možností rozvoje (omezeno tím, že to byl WordPress.com a tím jen “tupá” editace). Pak navíc přišel Covid-19 a akce vymizely. Teď je čas se k tomu vrátit, tím jak se akce zase s ústupem koronaviru vrátí. Nemluvě o tom, že to potřebujeme v Rubikon PR pro klienty.

Podařilo se mi najít dost šikovný plugin The Events Calendar. Už v neplacené podobě toho nabízí dostatek pro spuštění a v placené toho nabízí mnohem víc, za dost příznivou cenu (99 USD ročně). Což je ostatně v plánu, úměrně tomu jak FeedIT.cz přestane být pracovně náročné hobby, ale služba s rozpočtem a vlastními prostředky.

Kalendář akcí je v tuhle chvíli naplněný nějakými základními akcemi a postupně ho budu plnit tím co objevím (a objevíme, v Rubikon PR) a co začnou dodávat sami pořadatelé. A ladit ho, tak aby fungoval jak má. Tedy nástrojem pro ty co chtějí vědě kdy v budoucnu budou jaké akce, semináře, přednášky či konference.