Bezslapani.cz? Elektrokolo Clarson za zázračnou cenu od někoho s dost varovnou digitální stopou. DIREKTO si rozhodně najděte.

Mají na to doménu bezslapani.cz a už to by vás mělo poněkud varovat. Jedou masivní reklamu v Google co vás přivede právě na tuhle doménu.  To samé najdete ještě na clarson.cz, kde se to ale tváří jako jiná firma (GRAND KOIL s.r.o). V obou případech ale Kontakty představuje jen formulář, telefonní číslo nečekejte. U bezslapani.cz nečekejte ani e-mail, ani adresu, nic. Jméno firmy najdete alespoň v Obchodních podmínkách – DIREKTO s.r.o. s bohatou digitální stopou.

2019-09-08 07_59_00-GRAND KOIL s.r.o. , Praha IČO 04937091 - Obchodní rejstřík firem.png

Ta podobnost není náhodná, obě firmy vlastní jeden člověk, stačí se podívat na Justice.- Miroslav Jirsa ze Strakonic.  Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby ovšem DIREKTO s.r.o nemělo zajímavou historii stížností od dTestu (15 kousků). Společnou vlastnost mají – neplní, nereaguje, atd. Podobné je to s GRAND KOIL, tam je digitální stopa ještě zajímavější:

EMOBILITY, Ecosenior, Senior Trend, Invest2019.cz, Impuls2019.cz, Pohoda2019.cz, Eko2019.cz, RentVision.cz, Petlas CZ, Grand Koil, Direkto, HOPE-STAV, Spice Space to vše jsou projekty či společnosti, které pojí jméno podnikatele Miroslava Jirsy, člověka, na kterého bylo podáno několik trestních oznámení, a který se dokonce octl v exekuci. Jak je možné, že důvěřivým lidem stále nabízí pochybné dluhopisy?

Pokud si navíc začnete hledat právě jméno Miroslav Jirsa, tak najdete záplavu varování před podvodnými dluhopisy. Příklad Senior Trend: Výhodný dluhopis, nebo podvod? či starší Firmy nabízející dluhopisy za miliardy neplní základní zákonné povinnosti

Dluhopisy už nejspíš nejedou, takže došlo na prodej podivného elektrokola. Osobně bych tady měl pochyby zda ho vůbec dostanete, ale možné to je. Zásadnější problém je, co se stane když budete potřebovat servis či reklamaci? Žádná značka elektrokol CLARSON samozřejmě neexistuje.