Xiaomi A1 je mobil s čistým Androidem (Android One). Mrkněte na pár screenshotů osmé verze Androidu

Xiaomi se s modelem A1 vydalo směrem k vybavení mobilu čistým Androidem, takže na tomhle modelu nenajdete obvyklé MIUI ale čistý osmičkový Android.  Pořídit případně můžete u Xiaomimobile.cz (odkud mám jeden půjčený) – Xiaomi Mi A1 LTE Global tam aktuálně je za 5674 Kč. Což, nutno dodat, je za osmičkový Android a mobil s velmi dobrými parametry skvělá cena.

Čistý Android znamená mimo jiné i to, že dostává aktualizace přímo při vypuštění od Google.

Screenshot_20171213-162102.png

MIUI je skvělá nadstavba, ale musím se přiznat, že upozornění/notifikace mám daleko radši ty z Androidu – ukazují totiž základní přehled toho čeho se týkají.

Osmičkový Android a jeho “plocha”, takhle to na A1 vypadá po prvním zapnutí. Spodní “lišta” je vytahovací nahoru (to je ten obrázek vpravo).

V Nastavení je jedna docela zajímavá novinka, možnost plánovaného vypnutí a zapnutí mobilu. Milé je i vytahovací menu usnadňující přístup k jednotlivým částem Nastavení.

Jedna taková docela zábavná věc – nedával jsem do mobilu SIMku a zatím na něm skoro nic není aktivní, takže to vypadá, že na baterii vydrží tak týden. Stejně jako má zatím většinu paměti prázdnou.

No, nemít Xiaomi Redmi Note 4 (koupené v létě poté co jsem v dešti na kole utopil Redmi Note 3) a potřebovat nový telefon, tak tohle by byla jedna z předních voleb.