TOP10 nejčtenějších článků na JustIT.cz. Co vás nejvíce zaujalo v roce 2015?

Člověk by neměl zanedbávat vlastní weby, ale s koníčky je to těžké. Prostě když je čas, tak se píší věci na blog (tedy www.pooh.cz) nebo na další weby, které jsem si za ty roky zprovoznil. Jedním z nich je www.justit.cz. Něco mezi e-zinem, zpravodajstvím a místem, kam hodně dávám tipy na zajímavé infografiky. Ty ale mezi nejčtenějšími články nenajdete. A taky je důležité dodat, že byl původně domovem tipům a trikům, které od 1. ledna 2015 mají domov nový.

  1. Jaké rozměry obrázků budete na Facebooku potřebovat, zejména v nové TIMELINE dnes už na JustIT.cz vlastně nenajdete, proměnilo se to aktualizaci v tip na @365tipů : Jak na obrázek v záhlaví a profilový obrázek u Facebooku.
  2. Návod: Jak si nastavit lepší soukromí na Facebooku na aktualizaci a přepracování čeká a postupně v něm leccos přestává platit. Je totiž hodně starý a Facebook se mezitím velmi výrazně změnil.
  3. Google umí hledat obrázky podle předloženého obrázku už má také novější a rozšířenější podobu na @365tipů, takže případně viz Jak najdu odkud pochází nějaká fotografie? Jak zjistím kdo je autorem?
  4. Nejoblíbenější hashtagy na Instagramu
  5. Jak skrýt seznam přátel na Facebooku před dalšími lidmi se také přestěhovalo na @365tipů, viz Jak skrýt seznam přátel na Facebooku před dalšími lidmi
  6. Dobrá práce ČSÚ k Světovému statistickému dni, infografiky jmen v Česku
  7. Na Facebooku opět řádí „Podívej se kdo se díval na tvůj profil“ aneb hoaxy jsou věčné. Tady je asi vhodné přidat Jak zjistím kdo si prohlížel můj profil na Facebooku?
  8. Jak restartovat iPad (Tipy a triky pro iPad)
  9. Nejoblíbenější aplikace pro Android u českých uživatelů je žebříček z roku 2012, takže možná zkuste i aktuálnější v Bez jakých aplikací se neobejdu v Androidu? Jaké nepostradatelné máte vy?
  10. NAS nadoma: Vybral jsem si Synology DS214se. Třeba se budou hodit zkušenosti (1)

Nějaká ta čísla? 178 tisíc sezení (Google Analytics) z nichž 70 % přivedly vyhledávače, 10 % sociální sítě. V Google Analytics se dopočítali 150 tisíc uživatelů, což je samozřejmě potřeba brát s rezervou. Ale pěkných 452 tisíc zhlédnutých stránek. Ze sociální sítí zde nejlépe fungoval Facebook (62 % podíl), Twitter (26 %) a Google+ (9 %).

2015-12-28 10_21_24-Audience Overview - Google Analytics

Osobně shledávám potěšující že do TOP 10 se dostal (na poslední míst) úvodní díl seriálu týkajícího se Synology NAS. Pořízení téhle hračky považuji za jedno z nejlepších rozhodnutí v roce 2015.

TIP: Pokud by vás zajímal žebříček z POOH.CZ, tak ho najdete v Nejčtenější na POOH.CZ v roce 2015? Takové zrochu zvláštní ohlédnutí. Stejně jako v Žebříček nejžádanějších tiskových zpráv na FeedIT.cz a Nejčtenější články roku 2015 z @365tipů (a pár komentářů k nim)