HDR focení pro Android – HDR Camera

Půjčený Samsung Galaxy SII je dobrým důvodem k zkoušení nových programů – jedním z nich je HDR Camera pro vytváření HDR fotek. Jaký je rozdíl mezi HDR a běžnou fotkou můžete vidět v článku.

Samsung Galaxy SII pěkně fotí, to je jeden z několika hodně pozitivních poznatků o jednom z nejlepších telefonů s Androidem v současnosti. Aby ne, 8Mpix, 3264×2448, automatické ostření, LED blesk. Klasický fotoaparát v Androidu umožňuje zvolit i místo zaostření a (čistě subjektivně) se mi výsledné fotografie líbí daleko víc, než ty z mého běžného Nexus One.

A protože jsem se už dlouho chtěl podívat na možnosti vytvářet HDR fotografie na Androidu, je tu jeden tip – HDR Camera (zdarma, případně jako HDR Camera+ za cca 74Kč) je nejspíš nejsnazší cestou jak jedním zmáčknutím spouště získat HDR fotku.


Klasické foto, bez použití HDR úpravy

Princip HDR Camera aplikace je samozřejmě jasný – vyfotí tři fotografie s rozdílnou EV a poté z nich složí výslednou fotografii. Nevadí mu ani mírný pohyb. Ale zase od něj nečekejte, že by vám umožnil cokoliv nastavit. Výsledek můžete vidět sami na následující fotografii. Pořízené jenom chviličku po pořízení té předchozí.