Nesmrtelný Patrick KW Chan a transakce co právně učinit bez zádrhel

Pokud by Patrick KW Chan byl reálná osoba, byla by to pravděpodobně nejhledanější osoba po Bin Ládinovi. Patrick/Patrik Chan samozřejmě neexistuje. Tedy aspoň ne v té podobě, ve které vám několikrát za rok napíše.

Po rocích rozesílání anglických nabídek na miliony dolarů se Patrick Chan poučil (617 571 korun v trapu a Patrik Chan se směje. Pohádka o lidské hlouposti). Českým uživatelům používá dopisy v češtině. Přeložené zpravidla něčím jako je Google Translate, takže jenom osoba ducha mimořádně mdlého by mohla něco takového brát vážně. Jak ale historie ukazuje, na podobné nesmysly každý rok naletí velké množství lidí. Celosvětově, nejenom z ČR.

Patrick Chan je prostě nesmrtelný – THE PATRICK CHAN MEMORIAL PAGE ukazuje některé jeho aktivity z roku 2008, český  Hoax.cz má také několik jeho kousků v archivu. Ještě starší, z roku 2007, najdete na webu Consumer Fraud reporting a pokud chcete pokračovat dále do minulosti – rok 2006.

Než se ale podíváte na poutavé zpracování podvodných nabídek Patricka Chana v češtině, je tu ještě jedna zajímavá věc – nigerijské dopisy (další příklady zde), jak je této aktivitě přezdíváno, jsou staré už nejméně sto let. Už v roce 1908 se podobné podvody řešily v českých novinách – podrobnosti v “Nigerijské dopisy” tu jsou už minimálně sto let.

Ale teď už opravdu slíbené příklady překladů Patrick KW Chana (a pokud chcete příklad jiného známého nigerijského spammera, Dr. Kevina Browna alias Dr. Kevin Hnědé, zkuste zde).

Loňský Patrick Chan byl ještě stručný

From: <headhunter77@arcor.de>
Date: 2009/3/25
Subject: Potřebuji vase partnerství
To: alberto.salvato2@tin.it

Potřebuji vaše partnerství

Pozornost

Já jsem pan Patrick KW Chan výkonný ředitel & vedoucím Pověste
Seng banky Ltd, Hong Kong. Mám lukrativní obchodní návrh společného
zájmu podělit se s vámi, to znamená převod velké částky
peněz. Pokud máte zájem pracovat u mne kontaktujte mě přes
mou soukromou e-mailem (chpatkwc@yahoo.com.hk) pro další podrobnosti

Pan Patrick Chan
E-mail: chpatkwc@yahoo.com.hk

Zerreißen Sie die Netze der Phisher, Hacker und Betrüger!
Ihre Internet-Sicherheits-Seiten auf Arcor.de bieten alle Infos und
Hilfsmittel, die Sie zum sicheren Surfen brauchen! Play it safe!
http://www.arcor.de/footer-sicherheit/

A ten čerstvý, letošní, ten už tak stručný není

Date:  Sun, 6 Mar 2011 15:15:31 +0100 (CET)
From:  “patrickkkwchan@yahoo.com.hk” <tonidinijohnna@virgilio.it>
Subject:  VÁŠ naléhavou pozornost je velmi důležité.

VÁŠ naléhavou pozornost je velmi důležité. 
(Výkonný ředitel a finanční ředitel) 
Hang Seng Limited banky 
83 Des Voeux silnice, centrální 
Hong Kong SAR 
E-mail: patrickkkwchan@yahoo.com.hk

VÁŠ naléhavou pozornost je velmi důležité.

Je pochopitelné, že byste mohla být trochu chápavý, protože nevíte, ale já mám lukrativní obchodní návrh společného zájmu podělit se s vámi. Dostal jsem váš odkaz na můj dotaz pro někoho 
kdo vyhovuje mé navrhované obchodní vztah.

Já jsem pan Patrick KW Chan výkonný ředitel a finanční ředitel Pověste Seng Bank Ltd Mám zatemnil obchodní návrh pro vás. Budu potřebovat, abys mi pomáhat při realizaci podnikatelského projektu z Hongkongu do vaší země. Jedná se o převod velké částky peněz. Vše, co o této transakci musí být právně učinit bez zádrhel. Prosím snaží dodržovat velmi diskrétně ve všech záležitostech 
týkající se této problematiky.

Poté, co finanční prostředky byly úspěšně přeneseny do vašeho účtu, budeme sdílet v poměru k dohodnuté oběma z nás. Budu raději, kdybys ke mně na můj soukromý e-mailovou adresu (e-mail: patrickkkwchan@yahoo.com.hk) a nakonec po které jsem vám poskytne více informací o této operaci.

Prosím, pokud nemáte zájem odstranit tento e-mail a neloví, protože já jsem uvedení své kariéry a život mé rodiny v sázce s tímto podnikem. I když nic neriskuje nic získali.

Vaše nejbližší reakci na tento dopis ocení.

Pozdravem,

Pan Patrick Chan W. K.