Letitý hoax “Nedávám Facebooku povolení sdílet cokoliv z mých příspěvků” se vrací. Než tohle, tak raději sdílejte toto upozornění.

Je zpět. Letitý hoax, který už při samotném čtení je nesmyslný na první pohled. A jedno ve které variantě se objevuje – zda ten co operuje “Bernskou úmluvou” nebo “Kanálem 13”.  Celé je to jenom řetězový dopis, který lidé sdílejí aniž by trochu přemýšleli.

Ta trocha přemýšlení by je musela přivést třeba k tomu, že Facebooku dali svolení sdílet jejich příspěvky tím, že souhlasili s Pravidly užívání. Nebo třeba tím,  že sdílením tohoto hoaxu zároveň Facebooku zakazují ho sdílet. Taková trochu Hlava 22.

Loni se ten samý hoax také objevil a podařilo se mu poplést hlavu řadě celebrit i politikům (A years-old Instagram hoax is back — and it’s tricking celebrities and politicians). Tehdy kolovala i varianta zmiňující Instagram, ale stejně nesmyslná jako všechny ostatní, viz HOAX: Instagram nemění podmínky a kusem nesmyslného textu co nasdílíte ničeho stejně dosáhnout nemůžete

2020-01-30 19_04_01-(3) nedávám facebooku povolení sdílet - Facebook Search

V roce 2015 jsem o něm psal na Lupa.cz v Facebookový hoax s právy k příspěvkům se vrací (tehdy šlo o variantu s Bernskou dohodou) a zde ve Změna pravidel oživila na Facebooku hoax o „ochraně dat“

V roce 2012 byl popsán v Na svůj profil můžete psát kolik právničiny chcete, Facebook se tím stejně řídit nebude

Kompletní znění šířeného hoaxu z [30.01.20] :

Nedávám FACEBOOKU povolení sdílet cokoli z mých příspěvků, které jsem dal na jejich stránku, fotky, nebo příspěvky, telefonní čísla nebo e-maily .. Absolutně nic, co můžete použít v jakémkoliv konání bez mého písemného povolení nebo verbálního souhlasu.

Nezapomeňte, že zítra začíná nové pravidlo Facebooku, kde mohou používat vaše fotky. Nezapomeňte na termín dnes !!! Dá se vse použít v soudních věcech proti vám. Vše, co jste kdy zveřejnili, se od dnešního dne stane veřejně i zprávy, které byly vymazány nebo fotky povoleny. Nestojí to nic za jednoduchou kopii, lépe bezpečně než litovat.

Novinky kanálu 13 hovořili o změně pravidel ochrany osobních údajů Facebooku. Nedávám Facebook ani žádným subjektům spojeným s povolením Facebooku používat moje fotky, informace, zprávy či příspěvky, tak minulost, přítomnost i budoucnost. S tímto výrokem dávám upozornění Facebooku, že je přísně zakázáno zveřejňovat, kopírovat, distribuovat nebo podniknout jakékoliv jiné kroky proti mně na základě tohoto profilu nebo jeho obsahu.

Obsah tohoto profilu jsou soukromé a důvěrné informace. Porušení soukromí může být potrestáno zákonem

POZNÁMKA: Facebook je nyní veřejným subjektem. Všichni členové musí zveřejnit takovou poznámku. Pokud alespoň jednou nezveřejníte prohlášení, bude prakticky umožněno používání vašich fotografií, jakož i informace obsažené v aktualizacích statusu profilu.

NESDÍLEJTE. Kopírovat a vložit.

Lidská blbost je nekonečná, takže lidé opět šíří nesmyslný hoax. Tentokrát tam ovšem někdo přidal zmínku o COVID19. [09.02.21]

V rozruchu kolem Covidu 19 je dobré vědět, že zítra začíná nové pravidlo Facebooku, kde budou moci použít vaše fotografie. Nezapomeňte, že termín je dnes! Vaše příspěvky by mohly být použity protiprávně např v soudních aj sporech. Vše, co jste kdy zveřejnili, je zveřejněno dnes – dokonce i zprávy, které byly odstraněny. Vaše ochrana nestojí víc než, že stačí zkopírovat a zveřejnit tento příspěvek, lepší nyní než později litovat.Podle zákona UCC 1-207, 1-308… Uvaluji svou rezervaci práv…

NEDOVOLUJI Facebooku ani žádné jiné osobě související s Facebookem používat mé fotografie, informace, příspěvky nebo zprávy, jak v minulosti, tak i v budoucnu. Tímto prohlášenim informuji Facebook, že je přísně zakázáno zveřejňovat, kopírovat, distribuovat nebo podnikat jakékoliv jiné kroky proti mně na základě tohoto účtu či zneužívat jeho obsahu. Tento obsah účtu je soukromá a důvěrná informace. Porušení mého osobního života může být potrestáno zákonem.

POZNÁMKA: Facebook je nyní veřejnou organizací. Všichni účastníci by měli zveřejnit tuto poznámku.Pokud preferujete, můžete tuto verzi zkopírovat a vložit. Pokud alespoň jednou nezveřejníte absolutorium, automaticky povolíte používání svých fotografií a také informace obsažene v aktualizacích stavu vašeho účtu. NE ′′ sdílet “! ale ′′ zkopírovat + vložit “.

Jak tedy postupovat :

Držte prst kdekoliv v tomto příspěvku a objeví se kopie. Klikněte na Kopírovat. Potom jděte na svou stránku, začněte nový příspěvek a dejte prst do prázdného pole. Objeví se ′′ Vložka ′′ a vy na ni kliknete.Tohle projde systémem.

Nedám Facebooku povolení ke sdílení mých informací zveřejněných na jejich webových stránkách. FOTKY, AKTUÁLNÍ nebo MINULOST, PUBLIKACE, TELEFONNÍ ČÍSLO NEBO PŘÍSPĚVEK… Absolutně nic nelze použít v jakékoliv podobě bez mého písemného svolení.

A máme [13.11.23] a opět se to šíří jak lavina

Aktuální text (jeden z mnoha):

Ahoj 🔵 Je to oficiální. Podepsáno v 5:30. Dokonce to přišlo v televizi.

Moje opravdu zmodrala. Nezapomeňte, nové pravidlo Facebooku začíná zítra (aneb… nové jméno META), kde mohou využít vaše fotky. Nezapomeňte, že termín je dnes!!! Nedávám Facebooku ani žádné společnosti spojené s Facebookem povolení používat mé minulé a budoucí fotky, informace, zprávy nebo příspěvky.

Tímto prohlášením oznamuji Facebooku, že je přísně zakázáno zveřejňovat, kopírovat, distribuovat nebo přijímat jakékoliv jiné kroky proti mně na základě tohoto profilu a/nebo jeho obsahu. Porušení soukromí může být potrestáno zákonem.

UPOZORNĚNÍ: Facebook je nyní veřejným subjektem. Všichni členové musí tuto poznámku zveřejnit.

Kdo chce, může zkopírovat a vložit tuto verzi. Pokud alespoň jednou nezveřejníte prohlášení, bude to tichým způsobem povoleno použití vašich fotek, stejně jako informace v příspěvcích profilu a stavu.

NESDÍLET. Zkopírovat a vložit.

Tady je, jak to funguje:

Držte prst kdekoli v této zprávě a objeví se kopie. Klikněte na tlačítko kopírovat. Potom jděte na svou stránku, vytvořte novou zprávu a dejte prst kamkoliv do prázdného pole. Zobrazí se „Vložit“ a klikněte na Vložit.

Tohle obejde systém….

Kdo nic nedělá souhlasí!