To prokleté Lorem Ipsum. Přitom ti dobří vědí, že ho nikdy nesmí nasadit

Je to tak, na www.jidelnivozy.cz se stalo to co se klasicky stává, pokud na webu použijete onu věc jménem Lorem Ipsum. Prostě vám tam zůstane. Řeč o téhle zásadní chybě designerů webů je v Co je to ten Lorem Ipsum? A proč to nepoužívat a jak je vidět, stále existují ti, kteří na tuhle chybu doplácejí.

2018-08-08 07_09_03-ČD RESTAURANT - jídelní vozy.png

Ono těch nedodělků je na www.jidelnivozy.cz ještě víc. Třeba Train Shop nabízí “Sluchátka sencor” a pak ještě několikrát”Sluchátka Sencor”. V menu dole položka “Pro skupiny” vede na 404 (v horním menu vede na obrázek, takže ani tam to není OK). A jakkoliv se tam někdo snažil o responzivnost a přístupnost, nepovedlo se to například u jídelních lístků.  Z těch obzvlášť budou mít radost nešťastníci na mobilech, je to 8 MB a více velké PDF. Poněkud zábavné je i “Poznejte ČD Restaurant ->” v prvním obrázku. Klikací, ale nikam nevede.

2018-08-08 07_25_11-(1) ČD Restaurant se servisem JLV - Home.png

Prostě když si necháte udělat web, tak si taky zajistěte, že před spuštěním někdo vše prověří.

Ostatně platí to i o jejich Stránce na Facebooku. Tamní Kdo jsme má odkaz, který vede na chybu 500 a je zjevné, že mají nový web, ale zapomněli na aktualizaci Facebooku a na přesměrování používaných adres. Také další typická chyba. Na Facebooku ostatně neznámo proč hýří hashtagy a smysl to nedává, vypadá to jako náhodný generátor hashtagu promíchaný s náhodným generováním emoji. Nehledě na to, že na Facebooku používat hashtagy smysl nedává.

Mimochodem, pro Instagram používají #radjimvevlaku a je asi dost jasné, že tohle dost hodně riskuje v tom, co jim tam někdo nasází za vylomeniny. Nebylo by divu, Facebook je dost dobrým příkladem toho, že tenhle servis tradičně kulhá. Zajímavá je i velmi častá zmínka o “době před změnou, za doby pana Sapíka“. Mimochodem, nejkritizovanější služba? Objednání s donáškou. To, očekávaně, v plných vlacích vždy selhává.