Lidl žádné 1500 Kč kupony nerozdává. Hlupácí sdílí jak šílení. Na konci přijdou o peníze

Je to opět tady. Na doméně lidl-cz.win běží klasický phishing s “1500 Kč Kupón lidl.com”. Celé je to podle osvědčeného letitého schématu, tři zbytečné otázky (je jedno jak odpovíte), pak chvilka napětí a pak nutnost nasdílet na Facebook příspěvek, pomocí kterého tvůrci hoaxu nalákají další hlupáky. Nechybí ani náhodně generované komentáře z Facebooku.

Pokud jste na tohle u vašich přátel narazili, tak vězte, že nasdílet tenhle podvod je nutné vědomě, takže to dostatečně svědčí o jejich inteligenci.

2018-07-26 08_16_17-LIDL.png
Musíte sdílet na Facebook, abyste se dostali “dál”. To “To se mi líbí” je jenom obrázek, tentokrát nic nedělá (zatím nic nedělá)

To nejpodstatnější se objeví nakonec. Staří známí šmejdi co se vydávají za přístup k filmům a tvrdí, že jsou zdarma. Všimněte si nejenom množství chyb při překladu, ale i náhle proměny 1500 Kč na 1000 Kč.

Samozřejmě krok dva je zadání kompletních údajů z platební karty. Tohle schéma je společné pro záplavu podvodů a PlayJoltz.com jsou jenom jedni z mnoha – viz Beware of www.playjoltz.com – It is a Fraudulent Website. Pokud jim číslo karty dáte, tak přijdete o poměrně dost peněz, včetně opakovaného strhávání. “Zrušit” členství nepomáhá, stejně budou z karty brát peníze.

2018-07-26 08_21_07-Zveřejnit na Facebooku.png
Sdílet se musí vědomě, dokonce tam musíte ručně dopsat nějaký ten text.
2018-07-26 08_28_25-Window.png
Na profilu se vám pak objeví přesně toto. A další a další hlupáci budou sdílet. Perpetuum mobile založené na lidské blbosti

Jediné co v tomto podvodu nenajdete je nutnost stát se fanouškem nějaké Stránky či klasické hacknutí účtu tím, že od hlupáků získají kompletní přihlašovací údaje. Co není ale být může, kdykoliv mohou nálož spojenou s podvodem změnit.

[29.07.18] O pár dní později útočníci vytvořili totéž pro Kaufland a Tesco. Viz Vážně, Kaufland opravdu NEROZDÁVÁ Kupón na 1 500 Kč. Ani TESCO! Opět podvod