GearBest.com jede slevy, ale to zajímavé je i datum 11. listopadu. Den svobodných.

11. listopadu je v Číně takové dost hodně zajímavé datum, slaví tam Single’s Day neboli Den svobodných. Tradičně patří mezi dny společné s intenzivním nakupováním a záplavu slev, které se hrnou ze všech stran, e-shopy nevyjímaje. Velkolepé slevové akce ale pochopitelně využívají všichni, ne jenom ti co nejsou ženatí a bezdětní. Zajímavé na tomhle svátku je, že existuje teprve od roku 2009. Tehdy s ním přišel gigantický web Alibaba, dnes už se účastní všechny čínské nákupní portály.

Jeden den na slevy bývá ale poměrně málo, takže listopad je plný slev a akcí na čínských e-shopech poměrně pravidelně. Po celý měsíc je můžete využít na GearBest.com. Ne nezajímavé je, že aktuálně (v sobotu 11. listopadu ráno) tam ve velkém jedou až 70% slevy na Xiaomi mobily a další zařízení.

Zajímavé na GearBest.com může být i to, že mají zájem o české zákazníky a do Česka dodávají bez problémů (tedy pokud zrovna nenarazíte na vychytávky České Pošty, kam by se ale tyhle zásilky normálně nikdy dostat neměly). Někdy příští týden na @365tipů vyjde recenze Xiaomi Mijia Camera Mini 4K 30fps, která pochází právě z tohoto čínského e-shopu.

V Česku se blíží nákupní bláznění v podobě Black Friday. V některých případech proslulé tím, že firmy v předstihu navýší ceny zboží, aby ho poté bylo možné vydávat zá zásadně zlevněné. V jiných případech proslulé tím, že “černý pátek” je marketingové používán celý rok. Až tak intenzivně, že už ani nemáte chuť na černopátkové nabídky klikat.