Co jsem to nakonec vybral v Křišťálové Lupě? A tak trochu proč

Málem jsem to tradičně nestihl, naštěstí dorazil na poslední chvíli upozorňovací mail, že jsem ještě nehlasovat v Křišťálové Lupě.  Takže napraveno. A vy se můžete podívat komu jsem nakonec ve finále dal hlas.

Veřejně prospěšná službaNadační fond nezávislé žurnalistiky. Dost hodně proto, že je to žurnalistika a nezávislou žurnalistiku opravdu hodně potřebujeme. A taky proto, že jsem si nějak nic lepšího v téhle nabídce nedokázal vybrat  V nominací jsem tady mimochodem dával www.dvtv.cz

Projekt rokuiRozhlas.cz a samozřejmě, těžké rozhodování oproti Hlídači státu. Ale protože iRozhlas.cz je žurnalistika a měl by také být hlídačem státu, tak nakonec je volba opět žurnalistická. V nominacích jsem dával www.hatefree.cz, ale chápu, už nejsou v módě.

Osobnost roku – Tohle je obtížná kategorie, Jindra Šídlo, Michal Bláha, Janek Rubeš v úzkém výběru. A fakt těžké rozhodování, ale ze mne je to ten Janek. Je to šílenec. V tom nejlepší slova smyslu. A vidíte, tady jsem Janka Rubeš nominoval, takže vlastně mohu mít radost, že to vyšlo.

E-commerce inspirace – Tohle je obtížné z jiného pohledu, není tu nic takového, co by výrazně vybočovalo, opravdu výrazně. Dost průměrných věcí, jeden úlet s Bitcoiny, ale nakonec, protože se mi nechce “nehlasovat” tak se rozhoduji mezi Favi.cz a Fundlift.cz. Hlas se ale dá dát jenom jeden. Zde jsem nominoval www.alza.cz, ale ve finále se objevil jen jejich záhadný bitcoinový projekt. A tam mi promiňte, tuhle bublinu nemusím.

Marketingová inspirace –  Opět mám dva favority, s těžkým rozhodováním. Martinus.cz a Na volné noze, pro obé mám vlastně slabost. Knížky nebo podnikání na volné noze? Házet korunou? Ne, dávám to Martinusu, jde jim to dobře v řadě oblastí. Bohužel, mnou nominováný www.mediar.cz na výběr nebyl 🙂

Obsahová inspirace – Ten Jindra Šídlo a jeho Štastné pondělí, to je dílo. Hlídacípes.org je taky dobrá volba. A to je tu ještě Janek Rubeš a jeho Honest Guide? Co mi to děláte? Slušná je i Manpulátoři.cz. Ale já myslím, že Jindra Šídlo a jeho Štastné pondělí si to zaslouží. Ani tady jsem nakonec nemohl vybírat z mé nominace, protože to byl www.denik.cz.

Globální projekty českých tvůrců – Jako obvykle problematická kategorie, taková ta malá česká globálnost. Z čeho vybrat? Brand Embassy? Mapy.cz? Jeden z mála fakt dobrých projektů Seznamu? Kontroverzní Windy, které si dost podivně nedávno vydupávalo pozornost? Něco dát chci, nechci “nehlasovat”, takže … Brand Embassy.  Co se mé nominace týče, byla to www.alza.cz.

Anticena – Oblíbená to část. Tady je kupa velkých favoritů – Smart City pražského magistrátu, EET (a nejenom v oblasti e-commerce) jednoznačně jako dva “nejlepší”. A samozřejmě, že to dám EET. Tuhle hrůzu neměli nikdy spustit. Vůbec.  No a v nominaci jsem tady navrhoval www.anobudelip.cz, které v sobě zároveň zahrnovalo tu EET zhůvěřilost.

A tím je to uzavřené. Pokud to někoho zajímá, tak v KŘIŠŤÁLOVÁ LUPA? ČÍM DÁL TÍM TĚŽŠÍ NĚCO NAJÍT. CO JSEM LETOS NOMINOVAL najdete mé nominace do Křišťálové Lupy i s delším povídáním.