Forum24 nezklamalo. ANO žádné fotky na Facebooku neukradlo. Sdílení příspěvku není krádež

Byly doby, kdy to chvíli vypadalo, že Forum 24 bude seriózní a důvěryhodné médium, ale pak se stalo jenom médiem ovládaným jen “Anti-Babiš syndromem”. A začaly se tam objevovat hlouposti, nepodložené věci, výmysly. Pokud jste je na něco upozornili, nic se nedělo. Žádné opravy, žádné omluvy, žádná reakce na upozornění. Po velmi dlouhé jsem je nakonec přihodil do přehledu l lžimédii.

Čerstvý výmysl je ANO ukradlo fotky na Facebooku a chtělo se chlubit. Autor rázně zasáhl. Je to tak geniálně zpracovaný výmysl, že se ihned pod nadpisem Fórum 24 usvědčuje ze lži. ANO totiž sdílelo příspěvek s fotografiemi, což je mechanismus sociálních sítí, který nijak autorská práva neporušuje,  žádná krádež se nekoná.

2017-09-30 17_19_03-ANO ukradlo fotky na Facebooku a chtělo se chlubit. Autor rázně zasáhl – Forum24.png

Naposledy v srpnu suverénně tvrdili, že Facebook zablokoval Babiše, přitom Stránku tehdy skryli samo lidé od Babiše (viz Proč byla Stránka Andrej Babiš na Facebooku pár hodin nedostupná? Protože bojkot). Na upozornění žádná reakce a ten výmysl tam visí stále. A aby to náhodou nebylo moc adresné, tak přestal mít autora. Elegantní řešení.

Památná je i událost kdy Pavel Šafr  dostal krátkodobý ban za fotku odhalených ňader, kterou mu Facebook samozřejmě smazal a varoval ho. Šafr z toho udělal aféru s titulkem Přátelé Putina mi zablokovali Facebook.  Bez důkazů, bez pochopení mechanismus. Prostě se to hodilo.

Takže pamatujte, cokoliv pochází od Forum24 je nutno brát jako nedůvěryhodné a důsledně ověřovat zda jde o výmysl nebo pravdivou informaci.

PS: Než se mi zase někdo rozhodnete napsat, že jsem “Babišův člověk”, tak prosím věnujte pozornost tomu, že #volimpiraty a ani v tomto případě nejsem “jejich člověk”.