Fatty Pillow vs. Restaurace Podolka? Trapné ve všech ohledech

Restaurace Podolka se stala terčem jednoho z českých YouTuberů. Fatty Pillow využil svého YouTube (podle některých Twitche) k tomu, aby přesvědčil fanoušky k stovkám zásadně negativních hodnocení Podolky na Facebooku. Výsledek je ten že během krátké chvíle hodnocení spadlo o nějaký ty dva body. Celé to tak nějak z venčí vypadá, jako aktivita malého zamindrákovaného fracka, který zcela neeticky zneužívá toho, že má na pár kliknutí k dispozici tisíce lidí, kteří tupě udělají cokoliv jim řekne.

2017-06-18 08_16_22-Restaurace Podolka - Home.png

Nechme teď stranou, že recenze a hodnocení na Stránkách na Facebooku jsou parodie a jsou plné výmyslů, lží a poškozování od konkurence nebo prostě od trolů. A to, že nejpraktičtější co s hodnoceními na Facebookové Stránce udělat je  to, že je vypnete (viz Vše o recenzích na Facebooku: Mám na Stránce vypnout možnost psaní a zobrazování recenzí?). Podolka by se hlavně měla bránit právní cestou, byť to může být běh na dlouho trať, ale za tu legraci by to rozhodně stálo.

2017-06-18 08_26_28-(1) Strejda Radar - Tl;dr verze_ Běžte na FB Restaurace Podolka a....png

Podolce se sice mezitím hodnocení (tedy počet hvězdiček) podařilo dostat zpět do původní podoby, ale celé to ukazuje na jiný zásadní problém. Ten, který je zmíněný ve výše uvedeném tipu o recenzích na Facebooku. Nejsou moderované, nejsou ověřované, může tam být cokoliv a také tam je cokoliv. Je nesmírně snadné je zmanipulovat špatným i dobrým směrem. Můžete si recenze (hvězdičky) i velmi jednoduše koupit tam, kde se prodávají lajky. Nemá je smysl brát vážně.

PS: Mít 510 tisíc sledujících na YouTube kanálů a dokázat pouze pár stovek přesvědčit k zadávání fake recenzí? No, vlastně je to docela fatální neúspěch. Myslete na to, až budete u něčeho takového chtít koupit reklamu.

Foto v záhlaví z podoli.restauracepodolka.cz