Je to hanba, že místopředseda vlády neví co je prohlížeč a vyhledávač. Ale těch hanebností je více

V Chceme ministerstvo budoucnosti, tvrdí znovuzvolený šéf KDU-ČSL Bělobrádek zmiňují onu absurditu, kterou KDU-ČSL zopakovala na svém sjezdu. Ministerstvo budoucnosti. Něco co nepotřebujeme, protože o budoucnost země se mají starat všechna ministerstva, každé ve svém oboru působení. Bělobrádek je ale zjevně trochu mimoň (viz dále), takže si možná plete ministerstvo informatiky s ministerstvem budoucnosti.

Vcelku to chápu, protože pokud máme ve vládě místopředsedu, relativně stále mladého, tedy takového co by měl mít alespoň základy počítačové gramotnosti, tak je alarmující, že si plete prohlížeč a vyhledávač. Co navíc, myslí si, že Seznam.cz je úspěšný v dalších zemích (což není, je to místní anomálie, která v řadě ohledu trhu dlouhodobě škodí). Poněkud hanba.

2017-05-29 20_58_13-Chceme ministerstvo budoucnosti, tvrdí znovuzvolený šéf KDU-ČSL Bělobrádek _ Dom.png

Bohužel ne jediná, protože Bělobrádek je zjevně přesvědčen, že úspěšné firmy nevyužívající dotace a podporu státu jsou nějak špatné či nevhodný jev. Nejsou Pavle Bělobrádku, nejsou.

Stát má pomáhat tam, kde je potřeba, když už bychom měli řešit nějaké to pomáhání. Ve skutečnosti je ale zásadně potřeba, aby se stát pouze staral o to, aby podnikání mělo co nejméně překážek, bylo co nejsnazší a aby se co nejvíce podnikání a podnikatelům držel z cesty. Což, jak víme, stát poslední roky nedělá. Respektive dělá pravý opak. A to je vlastně další skutečně hanba, za kterou může i Pavel Bělobrádek a KDU-ČSL.

PS: Je opět tak trochu vizitka žurnalistiky, že ochotně přijmou každý blábol, který jim tam Pavel Bělobrádek přednesl. Také hanba.